William Ackman ve Pershing Square Ne Kazandirdi?

William Ackman son iki yilin en basarili hedge fon yoneticilerinden bir tanesi. Adam tek yatirimla 100 milyon dolari $2 milyar yapti. Hatta gecen yaz Turkiye'ye gelip bir de basin toplantisi duzenlemisti ama bizim gazetecilerin adamin kim oldugundan haberi dahi yoktu. Gazetelerine attiklari basliklar "bogazda ciplak yuzdu" seklindeki magazin boyutundan oteye gecemedi.

William Ackman gecen sene yatirimcilarin %29.7 getiri sagladi ve S&P 500 endeksine yatirim yapanlara 15 puan fark atmis oldu. William Ackman son zamanlarda hangi hisseleri aliyor, nereye yatirim yapiyor diye merak ediyorsaniz William Ackman and Pershing Square’s Latest Stock Holdings baslikli yazimizi okuyabilirsiniz. Gerci boyle diyorum ama bu yazilari okuyanlarin sayisi 40-50'yi gecmiyor. Amerikan piyasalarinda yatirim yapacak veya dunya piyasalarini yakindan takip edecek adam Turkiye'de cok yok. Insanlar daha kendi borsalarina girmiyorlar. Girdikleri zaman da gidip spekulatif kagitlara para koyup kumar oynamaktan oteye gecmiyor yaptiklari zaten.

Link vermemizin temel sebebi Ekonomi Turk sitesinin internetteki konumunun yuksek olmasi. Insider Monkey sitesine link vererek siteye arama motorlarinin gozunde kredibilite kazandiriyoruz. Alti aydir yayinda olan Insider Monkey artik Ekonomi Turk'ten daha fazla ziyaretci cekmeye basladi. Siz de sitenizin veya blogunuzun linkler kismindan Insider Monkey sitesine link vererek bize destek olursaniz cok makbule gecer.

0 Yorum Var.: