Whitney Tilson'un En Sevdigi 6 Hisse

Whitney Tilson en son yatirimci mektubunda portfoyunde en fazla agirliga sahip 12 hisseden bahsetmisti. Bu hisselerden en buyuk alti tanesi hakkinda detayli bilgiler iceren bir yazi yazdik.

Mesela bu hisselerden bir tanesi Warren Buffett'a ait Berkshire Hathaway sirketi. Bu sirket gecen sene ilk defa S&P 500 endeksine dahil edildi. Ne var bunda diyeceksiniz, anlatayim. S&P 500 endeksini acik veya gizli bir sekilde takip eden yuzlerce fon var. Berkshire bu endekse dahil edildikten sonra bu fonlar da Berkshire hisselerini almaya baslayacaklar demektir. Hem de cok hizli bir sekilde. O yuzden de kisa vadede ortaya bir arz talep uyusmazligi cikacak.

Whitney Tilson Berkshire hisselerine ekstradan $38 milyarlik bir talep gelecegini hesaplamis ve bu hisse endekse dahil edilmeden once iyice portfoyune yuklemis. Daha sonra bu hissenin endekse dahil edilecegi belli olunca hisse bir kac hafta icerisinde %15 civarinda prim yapmis. Endeks fonlari kuzu kuzu bu hisseleri bir kac hafta oncesine gore %15 primli almislar anlayacaginiz. Bunun endeks fonu musterilerine toplam gizli maliyeti ne kadar peki? Whitney Tilson'in hesaplamalari dogru ise asagi yukari $6 milyar. Endeks fonu musterileri bu paranin ceplerinden ciktiginin farkinda dahi degiller. Ortalikta "bizim odedigimiz yonetim giderleri cok dusuk" diye kasilip kasilip geziyorlar.

Whitney Tilson'in satin aldigi diger 5 hissenin hikayesini 6 Stocks Whitney Tilson Extremely Bullish baslikli yazidan okuyabilirsiniz.

0 Yorum Var.: