Whitney Tilson ve T2 Partners: 2010 Performansi

Whitney Tilson ve T2 Partners 2010 performansini acikladi. T2 Partners 2010 yilinda %10,3 getiri saglamis. Getirilerinin dusuk olmasinin bir sebebi aciga sattiklari hisselerden cok buyuk darbeler yemis olmalari. Bununla ilgili yazidan az once bahsetmistik.

Whitney Tilson'in 27 sayfalik yatirimcilarina yonelik yazdigi mektuba ve yaptigi yatirimlara ve gelecege donuk dusuncelerine T2 Partners 2010 Returns and Investor Letter baslikli yazidan ulasabilirsiniz. Bu da cok ogretici bir yazi. Yatirim yapmayi nasil ogrenebilirim diye merak edenler bu mektuplari okuyup anlamaya calismalilar. Adamlar yillarca biriktirdikleri tecrubelerini paylasiyorlar.Muhakkak okuyun, baskalariyla da paylasin.

Benim en begendigim bolum gecen sene Warren Buffett'in hissesinin S&P 500 endeksine girmeden once Tilson'in yaptigi yatirimlar. Endeks fonlarindan bir adim once bu hisseleri alip bir ayda nasil %15 kazandigini anlatiyor Tilson. Endeks fonlarina kuzu kuzu para yatirinlarin cebinden cikiyor Tilson'in kazanci ama kimse farkinda degil. Belki bu konuya ayri bir yazida tekrar deginirim.

0 Yorum Var.: