Seth Klarman'dan Hisse Tavsiyesi

Seth Klarman $1500'lik kitabin yazari ve Amerika'daki en basarili hedge fon yoneticilerinden bir tanesi. Insanlarin piyasada kalmayan kitabina neden $1500 verdigini tahmin edebiliyorsunuzdur. Biz Seth Klarman'in portfoyunde bulunan 16 hisseyi tek tek inceledik, ne zaman alinmis, nerelerde hangi fiyatlardan bu hisselere ek yatirim yapilmis, nerelerde satilmis ve getirisi ne olmus sorularina cevap veriyoruz.

Yatirimlara bakarsaniz genellikle cok basarili oldugunu goreceksiniz. Bazi yatirimlari 6-7 kat kadar artmis bir kac senede. Ortalamada cok iyi bir performans gostermis. O yuzden de Seth Klarman benim cok yakindan takip ettigim fon yoneticilerinin basinda gelir. Onca zamani harcayarak tum hisseleri tek tek analiz edecek vaktim yok, guvendigim kisilerin yaptiklari analizlerden yola cikarak cok buyuk zaman tasarrufu saglayabiliyorum. Seth Klarman da bu kisilerin basinda geliyor.

Genellikle Seth Klarman'in aldigi hisseler hemen yukari gitmiyor, o yuzden de ondan bir kac ay sonra ayni hisseleri almanin maliyeti cok fazla olmuyor. Bu konuyla ilgili detayli yaziya Seth Klarman and Baupost Group’s Latest Stock Holdings adresinden ulasabilirsiniz.

0 Yorum Var.: