Carl Icahn Insider Trading ile Suclaniyor

Carl Icahn Turkiye'de cok taninan bir yatirimci degil ama kendisi yatirim yaparak zengin olan kisilerin basinda gelir. Toplam serveti 11 milyar dolar Icahn bunu sirketlerden buyuk paylar satin alip daha sonra sirketlerin ya yoneticilerinde ya da yonetim stillerinde degisiklik yaparak kar elde etmeyi amaclayan bir yatirimci.

Carl Icahn Blockbuster sirketinde yaptigi islemlerden dolayi baska bir yatirimci tarafindan insider trading ile suclaniyor. Bu konudaki yaziya Carl Icahn Accused of Illegal Insider Trading linkinden ulasabilirsiniz.

2 Yorum Var.:

cucu dedi ki...

hocam insider trading le ilgili birçok yazı yazdınız peki insider trading nasıl suç oluyor bunun size göre mantıklı bir açıklaması var mı? sonuçta bu yazınızda bahsettiğiniz kişi, kendi şirketleri hakkında elbette diğer yatırımcılardan daha iyi bilgi sahibi olacak, bilgi iyi veya kötü nasıl olursa olsun, her türlüsünü daha önce bilecek. borsa da biz bile bir şirketn hissesini alıp satarken kendi edinebildğimiz bilgilere göre işlem yapmıyor muyuz? hangimiz daha iyi bilgi ve öngörülere sahipse o para kazanmıyor mu? ben bir şirkete yatırım yaparken çok iyi bir bilgiye ahmetten mehmetten daha önce ulaşmışsam bunu onlarla paylaşmak zorundamıyım ki?

Editor dedi ki...

Bilgiyi iceriden edindiginiz zaman islem yapmaniz yasak, disaridan kendi arastirmalarinizla bilgi edinirseniz bunu halka duyurmak zorunda degilsiniz.

Bu kanunun temel amaci insanlarin guvenle borsada yatirim yapmasini saglamak. Yoksa sirketin yoneticileri borsada manipulasyon yaparak zengin olurdu. Bir muddet sonra da borsada islem yapacak adam bulamazdiniz.