Bank of America (BAC) hissesinde insider trading

Bank of America direktörlerinden Robert W. Scully ve Charles Holliday salı günü yüklü miktarda Bank of Amerika hissesi satın aldılar. Charles Holliday 30.000 hisseyi $ 12.61 seviyesinden alırken yaklaşık USD 380.000 ödedi. Robert W. Scully ise biraz daha düşük fiyat olan $ 12.4485'ten 39.500 hisse için yaklaşık yarım milyon dolar ödedi. 
 
Insider trading hem insider'lar hem de onların yaptıklarını yapanlar için tarihsel olarak bakıldığında oldukça karlı olmuştur. Fakat Bank of America gibi büyük sermayeli firmalarda insider'ların bilgi avantajı nispeten daha sınırlı olduğundan getiri de düşüktür. Daha küçük şirketlerde ise bu durum geçerli değildir. 
 
Robert Scully 2007 ve 2009 yılları arasında Morgan Stanley'de Yönetim Kurulu Başkanı'nın ofisinin bir üyesi olarak görev yaptı ve 2006 Şubat ile 2007 Aralık tarihleri arasında ise Morgan Stanley'de eşbaşkanlık yaptı. Robert Scully 2009 Ağustos ayından beri Bank of Amerika'da yönetim kurulu üyesidir. Denetim, Ücret ve Haklar komitesindedir. Robert Scully'nın bu tarz yaptığı son işlem onun yönetim kurulu üyesi olmasından 3 ay sonradır. Bir milyon dolardan fazla harcayıp 62.000 Bank of America hissesini $ 16.79'dan satın almıştır. Bu yatırımının dörtte birinden fazlasını aynı dönemde hisse senedi piyasaları %10'dan fazla yukarı giderken kaybetmiştir. Buraya kadar büyük bir insider olarak gözükmüyor.  
 
Charles O. Holliday Jr. ise bir sanayi şirketi olan DuPont'un CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır. Charles Holliday 2009 Eylül ayından beri Bank of America Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunmakta ve Kurumsal Yönetim ve Kredi Komitesi'nde yer almaktadır. Bu onun ilk açık piyasa işlemi olup Holiday'in net varlıklarının küçük bir kısmını oluşturmaktadır. Bankacılık ve finans alanında deneyiminin olmamasından dolayı biz onun doğru değerleme tahminleri yapacak kadar üstün yetenekli olmadığını varsayacağız. 
 
Bank of Amerika'daki insider trading (satın almaları) iki tane olumlu nokta içeriyor: insider'lar arasinda geniş bir fikir birliği olmasi ve  Bank of Amerika hisse senedinin son aylarda kötü bir performans göstermesi. Insider trading genelde hisse senedi fiyatında keskin düşüşler olan değerli şirketlerde daha karlıdır. Ücretsiz insider bilgi kaynağınız Insider Monkey'e göre bu kesinlikle, bahsettiğimiz insider'ların önemli bir hareketidir ve bu satın almalar gerçekten kamuya açıklanmayan herhangi bir bilgiye dayanmamaktadır.      

Not: Bu yazi Erhan isimli bir okuyucumuz tarafindan Turkce'ye cevrilmistir, ceviriyi begendiyseniz kendisine yorumlarda tesekkur ediniz.

3 Yorum Var.:

emekli12 dedi ki...

Sizi gönülden tebrik ediyorum.
Benim gibi geç kalmışlar için öğrenme isteğini kamçılıyorsunuz.
Çevirmen arkadaşın emeklerini kutluyorum. Çeviride yorum katabilir mi?
Teşekkürlerimle.

Kadir dedi ki...

Erhan teşekkürler

Erhan dedi ki...

rica ederim, vakit buldukça devam ederim umarım.

Erhan