Müthiş analizci İlhan Kesici: Yeni versiyon

İlhan Kesici, Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever'e, yerel seçim sonuçlarını analiz eden bir not göndermiş. Aha burada. Gidip bakmaya üşenirsiniz diye analizin tümünü aşağıya alıntılayacaktım ama aktarma yaptığımda nedense ortaya şifreli gibi bir yazı çıktı. Herhalde böyle aktarmaları önlemek için geliştirilmiş yeni bir numara olsa gerek. Neyse, gidip mutlaka bu yazıyı okuyun, ufkunuz genişleyecektir.

Warren Buffett George Soros T. Boone Pickens Carl Icahn Jim Simons Mohnish Pabrai Seth Klarman Steven Cohen Louis Navellier Roberto Mignone

Bu İlhan Kesici vakti zamanında 2007 seçimlerine ilişkin analiziyle de sitemize konu olmuştu. O da burada. O zamandan beri herhalde blogumuzu sıkı takip etmiş ki analiz nasıl yapılır biraz öğrenmiş. Yine de bazı yamukları var ama artık o kadarını da hoş görelim. Kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

2 Yorum Var.:

METAS1453 dedi ki...

İLHAN YORUM YAPACAĞINA DYP GENEL BAŞKANLIĞI, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI , EKONOMİ EN SON DAĞILMAKTA OLAN EKMEĞİ KARNE İLE VERMİŞ BİR PARTİYE GİTTİ KENDİ ANALİZİNİ YAPSIN HEP KAYBEDEN O VE KILIÇDAROĞLU....BU HALK SİZİN GİBİLERE YÜZDE 2 VERİR BAŞKADA VERMEZ SİZİ GİDİ İSTANBULDA KLOR YOLSUZLUĞU YAPMIŞ ÇÖP PATLATMIŞ PARTİNİN KAYBETMİŞ ÜYELERİ....

Unknown dedi ki...

kesinlikle katılmıyorum analize.ekonomi eğer seçim sonuçlarında önemli olsaydı AKP oyları işsizliğin önemli ölçüde arttığı ve ekonomik krizden daha çok etkilenen illerde daha çok düşerdi.oysa oy düşüşü gayet homojen,aksine ekonomik krizin en çok vurdugu illerdeki ortalama düşüş, krizin daha az vurduğu illerdeki ortalama düşüşten daha az.