Pardon II

Ferhan Şensoy yıllar önce küçük bir gazete kupüründe dokuz yıl boyunca boş yere hapis yatan bir adamın hikayesini okuyor. Adam onca yıl içeride kaldıktan sonra, gerçek suçlular yakalanınca "yanlışlık olmuş" denerek bırakılıyor.Şensoy bu trajikomik durumdan esinlenerek "çok tuhaf soruşturma" oyununu yazıyor. Yıllar sonra bu konuyla Sinan Çetin`in yapımcılığında, Mert Baykal`ın yönettiği ‘PARDON’ filmi çekiliyor.
Geçen hafta tüm gazetelerde, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile yapılan bir ropörtaja dayanarak, davalardan çekilmesine karşılık Çukurova ve Kepez’in Uzan Grubu’na iade edilebileceğine ilişkin haberler yer almaktaydı. Hatırlayacağınız üzere Uzan Grubu’nun sonunu hazırlayan olaylar zinciri Çukurova ve Kepez’e el konmasıyla başlamıştı. Bu olayın ardından Uzan karşıtı medyada ‘herkes parasını İmar Bankası’ndan çekiyor’ haberleri yer almaya başlamış, bu haberler bankadan para çekişlerini ve bankanın batışını hızlandırmıştı. Sonra da önce bankaya sonra şirketlere el koyma vs.
O zaman şöyle bir düşünelim: Demek ki Çukurova ve Kepez’e el koyarken Enerji Bakanlığı’nın gerekçesi sağlam değilmiş ki geri adım atıyor. Haklı olduğuna inanıyor olsaydı açılan davalarda kendisini savunmaya devam ederdi. Yani, beş yıl sonra Enerji Bakanlığı "yanlışlık olmuş" diyerek barajları iade edecek. Arada olanlar için de Uzan’lar bir bardak su içecek. Bence bu olaydan da güzel bir senaryo çıkartmak mümkün. Filmin ismi de benden olsun: PARDON II.

0 Yorum Var.: