Bir Ozellestirme Hikayesi

Açık artırmanın 9. turda TransCentralAsia OGG teklifini 2 milyar 20 milyon dolar olarak açıklarken, Socar&Turcas-Injaz OGG önce mola istedi ardından 2 milyar 40 milyon dolarlık rakam bildirdi.

10. turda ise TransCentralAsia OGG teklifini 2 milyar 50 milyon dolara yükseltirken, Socar&Turcas-Injaz OGG ihaleden çekildiğini açıkladı.

İhale Komisyonu Başkanı İlter, TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu'ndan, verdiği rakamı bir miktar daha yükseltmesini isterken, şirket yetkilileri zaten yüksek fiyata çıktıklarını belirterek, son tekliflerinin bu rakam olduğunu belirtti.

Bunun üzerine İlter, ihalede en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu'nun verdiğini ve ihalenin teknik olarak sonuçlandığını kaydetti.

Densiz herif! Bir 50 milyon daha koy uzerine, ne olacak, cebinde akrep mi var!

4 Yorum Var.:

Görkem Turgut ÖZER dedi ki...

Güzel yakalamışsınız. O bölümü canlı izliyordum ve o anda dumur halinde kaldım, 'nasıl yani?' gibi bir soru heceleyebildim, dudaklarımdan döküldü desem daha doğru olur herhalde. O danışmanın yerinde olup, 'peki lan 5 lira daha' demek isterdim.

T'Pol dedi ki...

Muhtemelen ihaleyi yapanlarla Mehmet Ali Erbil'in bir ara sundugu programda odul icin "Mehmet Ali Bey bi yardimci olsaniz" diye yalvaranlar arasinda kultur farki olmadigindandir.

Acik artirma ihalesinde en yuksek fiyati verene biraz daha verseniz diye boyun bukmek ne demek?

H. Cihan Salim dedi ki...

Bu bir adet oldu artık özelleştirmelerimizde. Farklı yorumlamak mümkün, bence de çok hoş olmuyor, öte yandan da satıcı son bir fiyat artışı daha yapmak istiyor diye düşünebiliriz.
Neyse, ilk değil demek istedim, son da olmayacaktır, eminim!

T'Pol dedi ki...

Sabiha Gokcen Havaalani isletme ihalesinde de ayni seyi yapmislar. Bu sefer birinci gelen konsorsiyum jest yapmis. Valla ne diyeyim bilmem ki? Bravo mu desem, budala mi desem? Adamnlarda para cok herhalde sacabiliyorlar.