Google Nexus One, IPhone ve Motorola Droid Çok Ucuza

Apple bugün IPhone cep telefonunun Verizon sisteminde çalışabilen versiyonunu bu sene içerisinde piyasaya süreceğini açıkladı. Şimdiye kadar Apple IPhone telefonunu sadece AT&T şirketi vasıtası ile satıyordu. Neden böyle bir değişikliğe gitti dersiniz? Google Nexus One ve Motorola Droid cep telefonlarının bu karar üzerindeki etkisi nedir? Motorola Droid telephonenunun bu karar üzerinde petk bir etkisi yok, onu baştan söyleyeyim.

Sindirella Hikayesi  Tahvil Nedir  Gönüllü Çevreci Kuruluşlar  Çernobil Faciası  Türev Konu Anlatımı

Öte taraftan Google Nexus One iphone çok benzeyen ancak daha ucuz bir fiyata satılan bir telefonu piyasaya sununca Apple da piyasadaki tekel konumunu kaybetti. Piyasayı Google Nexus One’a kaptırmamak için artık cep telefonlarını ülkenin ikinci büyük operatörü olan Verizon vasıtasıyla da satmaya başlayacak. Bu da muhtemelen cep telefonu başına elde edeceği geliri eritecek.

Hisse Yorumları   Küresel ısınma Karikatürleri  Pesimist Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır

Rekabetçi piyasaların en önemli özelliği budur. Şirketler tekel konumuna yükselebilmek için yenilik yani inovasyon yapmaya çabalarlar, teknoloji geliştirirler. Biraz öne geçen şirket zengin olur, ama diğer şirketler de pastadan pay kapabilmek için çok çalışırlar ve benzer ileri teknoloji ürünleri piyasaya sürdükleri için bir müddet sonra bu ürünlerin fiyatı düşer ve herkes faydalanır. Ta ki yeni ve daha ileri bir teknoloji geliştirilene kadar rekabet devam eder. Kapitalizm bu yüzden ülkeleri zenginleştirir.

Manipülasyon Nedir  Borsa Nedir  Hisse Senedi Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  IMF Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir

Apple da cep telefonu piyasasında 3 yıldır IPhone ile büyük paralar kazandı, şimdi Google Nexus One bu üstünlüğü bitirmeye çalışıyor. Bence başarılı da olacak ve bu tür cep telefonlarıni yakında çok ucuza alabileceğiz.

1 Yorum Var.:

alfabeta dedi ki...

İnan hocam inovasyon çalışmalarınıza hayranım.

Benzer yazılar şimdi paragraf aralarında..

Muhteşem..