Vergi Daireleri 24.00'e Kadar Açık, Aşırı Borç Yapmayın

Vergi daireleri 24.00'e kadar açık (Dünya)

Borç yapılandırmasında son gün olması nedeniyle vergi daireleri 24.00'e kadar açık. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması için son başvuru gününde, vergi daireleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Gelir İdaresi Başkanlığı, uygulamadan yararlanmak isteyen tüm mükelleflerin başvuruları alınıncaya kadar vergi dairelerinin bugün açık tutulacağını bildirdi.Gelir İdaresi Başkanı Metin Kilci, vergi dairelerinin açık tutulması için talimat verdiklerini belirtti. Kilci, vergi dairelerinin saat 24.00'e kadar açık kalacağını ifade ederek, şunları kaydetti:"Bu gece 24.00'e kadar gerek internet ortamında gerekse elden başvurular kabul edilecek. Bugün itibariyle postaya verilen başvuruları da elimize hangi tarihte ulaşırsa ulaşsın geçerli sayacağız ve değerlendirmeye alacağız.Şöyle bir yanlış algılama da var; vergi dairelerinde sıraya giren bazı vatandaşlar bugün ödeme için de son gün olduğunu zannediyor. Ödemeler, 30 Haziran'a kadar yapılabilecek. Bizim için bugün başvurunun yapılması ve yeniden yapılandırma talebinin kayda girmesi yeterli, ödeme için daha önümüzde zaman var."


Aşırı borç yapmayın (Radikal)

Merkez Bankası ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığını güçlendirmek için, gerek kamu gerekse özel kesime "Aşırı borçlanmayın" uyarısında bulundu.Merkez Bankası ayrıca, gelişmekte olan ülkelere sermaye akımlarında nispi bir zayıflamaya yol açtığını dikkat çekerek, günlük döviz alım ihalelerindeki tutarı 50 milyon dolardan 40 milyon dolara indirdi. Merkez Bankası bu kararın yanı sıra diğer kamu otoritelerince alınabilecek ek önlemlerin zorunlu karşılık oranlarında ilave artışlara ihtiyacı azaltacağını vurguladı. Dün yayımlanan Finansal İstikrar Raporu'nda ekonomideki hızlı toparlanmanın, diğer birçok gelişmekte olan ülkede olduğu gibi Türkiye’de de aşırı borçlanma endişelerini gündeme getirdiğine dikkat çeken Merkez Bankası, “Ekonomide toplam talep koşulları bakımından aşırı ısınma gözlenmemesine rağmen, iç ve dış talebin büyüme hızlarının ayrışması ve kısa vadeli sermaye girişleri finansal istikrara yönelik kaygıları ön plana çıkardı” açıklamasında bulundu. Merkez Bankası’nın, finansal istikrara ilişkin endişelerin giderilmesi açısından krediler ile cari açıktaki artışın sınırlandırılması ve kısa vadeli sermaye girişlerinin azaltılması amacıyla düşük düzeyde bir politika faizi, geniş bir faiz koridoru ve yüksek zorunlu karşılık oranlarından oluşan yeni bir para politikası bileşimi uyguladığı kaydedildi.


Son mermilerini atıyorlar (Hürriyet)

Libyalı batı tarafından desteklenen muhaliflerin petrol ve maliye bakanı, yakın gelecekte muhaliflerin elinde olan topraklarda yeniden üretim başlamasını beklemediğini açıklarken, muhaliflerin ellerindeki petrol stokunun da tükendiği belirtildi. Libyalı muhalifler, ilk kez Nisan ayında, ABD’li rafineri şirketi Tesoro’ya bir tanker petrol satmıştı. Ancak petrol sahalarının güvenliğine yönelik endişeler yüzünden, o tarihten bu yana yok denecek kadar azaldı.

Tesoro’nun bu hareketi, Libya’nın doğusundaki muhaliflerin ilk kez büyük bir yurt dışında ticari amaçlı petrol kullanan şirket ile bağlantıya geçmesini sağladı.Arap- Körfez Petrol Birliği (Agoco), Libya’nın Mısır sınırındaki ihracat limanlarından Tobruk’taki küçük bir rafineri, geçen hafta elindeki son petrol stokunu da kullanmasının ardından kapandığını açıkladı.Libya’nın doğusunu hakimiyetleri altına alan muhalifler, Şubat ayındaki ayaklanmalardan sonra ülkenin güneyine 500 km uzaklıktaki geniş petrol sahalarını elinde bulunduruyor. Bunların içinde, petrol üretim potansiyeli günlük 200 bin varile kadar çıkabilen Sarir de yer alıyor.

0 Yorum Var.: