Insider Monkey Yazarlarinda Aradigimiz Sartlar

Insider Monkey sitesi icin yazar arayislarimiz suruyor. Aradigimiz kisilere iliskin biraz daha detayli bilgi vererek hem sizin hem de bizim vakit kaybimizi azaltmak istiyoruz. Aradigimiz nitelikler su sekilde:
1. Ceviri yapacak birisini aramiyoruz. Bu isi yapabilmek icin Turkce bilmenize de gerek yok. Sadece ve sadece cok iyi derecede ingilizce bilenler basvursun.
2. Lisede ve universitede ingilizce derslerinde sinifinizdaki en iyi 3 kisiden birisi degilseniz hic basvurmayin. En iyi uc kisiden biri olmaniz dahi iyi ingilizce bildiginiz anlamina gelmiyor.
3. Basvurunuzu yaparken sizin kaleminizden cikmis ingilizce yazi ornegi veya ornekleri gonderin. Yazi ornegim yok diyorsaniz ingilizce finansal gazetecilik yapacak seviyede yazi yazma yeteneginiz de muhtemelen yoktur.
4. Sizlerden yazmanizi bekledigimiz kisa yazilara bir kac ornek: Ken Griffin Citadel, Hedge Funds with MBIA Holdings, Matthew Halbower Pentwater Capital, Ken Brodkowitz Newland Capital. Bu yazilari yazmasi alisinca 30 dakika civarinda zaman alir. O yuzden bu yazilar icin yazi basina $5 oduyoruz.
5. Sizlerden yazma becerileriniz ve yazdigimiz konulara olan hakimiyetiniz artinca daha detayli ve genis yazilar yazmanizi bekliyoruz. Bu yazilara bir kac ornek vereyim: Chase Coleman Tiger Global, Seth Klarman Baupost, Jim Cramer and Hedge Funds, Wall Street Analysts. Bu yazilari yazmasi normalde alisinca 2 saatten fazla zaman almamali. O yuzden bu yazilar icin de yazi basina $20 oduyoruz.  Anlayacaginiz saatlik ucretiniz asagi yukari $10'a geliyor. Ayda 200 saat calisan birisinin $2000 kazanmasi oldukca muhtemel.
6. Finansal konularda ingilizce yazi yazabilmek gibi bir beceriniz yok ise ve finansa ilgi duymuyorsaniz bize basvurmayin. Isteksiz ve ilgisiz arkadaslarin birakin $2000'i $200'i dahi kazanmasi mumkun degil.
7. Bizimle tam zamanli calisacak arkadaslara 500 yazidan sonra  yazi basina Insider Monkey sitesinden pay da verecegiz. O yuzden siteye gercekten katki saglayacak arkadaslarla calismak istiyoruz, bunlar bizim ortaklarimiz olacak.
8. Sizlere yapacagimiz odemeler sadece yazilariniz icin alacaginiz ucretlerle sinirlidir. Odemeleri Paypal ile gerceklestirecegiz ve Paypal masraflari size ait olacak. Bunlarin haricinde saglik sigortasi, yakacak yardimi, servis, yemek yardimi vb. seyleri bizden beklemeyin. Ayrica yazilarinizin tum haklari Insider Monkey sitesine ait olacak. Baska hic bir yerde ve sekilde bu yazilari kullanamayacaksiniz.
9. Yazarlardan en onemli beklentimiz de kendi cumlelerini kullanarak yazi yazmalaridir. Daha once intihal yapan bir cok kisi ile karsilastik. Baskasinin yazdigi tek bir cumleyi dahi kaynak gostermeden kullanmaniz intihaldir. O yuzden orijinal ingilizce yazilar yazabilmeniz aradigimiz en onemli kosullardan biridir. Intihal nedir baslikli yazimizi mutlaka okuyun ve ne demek istedigimizi iyi anlayin lutfen.
10. Yari zamanli calismak isteyen arkadaslar da basvurabilirler. Ancak yari zamanli calisarak bu konuda tecrube elde etmek ve verimli bir sekilde yazi yazmak cok daha uzun bir zamaninizi alir.
11. Yazilari yazmaniz icin gereken verilere nereden ulasacaginizi, yazilari nasil yazacaginizi, hangi layout'u takip edeceginizi biz size soyleyecegiz. O yuzden bu yazilari yazmak sizin acinizdan pek bir yaraticilik gerektirmiyor. Belirledigimiz proseduleri takip edebilecek disipline sahip olmaniz yeterli.
12. Aradigimiz bu nitelikleri sagliyorsaniz bize turkekonomi@gmail.com adresinden ulasabilirsiniz. Tam zamanli calisacak iki kisi ariyoruz. Ilanimiz bu sitede gordugunuz surece gecerlidir.

0 Yorum Var.: