Blogun Geleceğine İlişkin Tasarruflarım

Bu haftasonu daha önce kararlaştırdığımız şekilde blog yönetimini devraldım ve önümüzdeki günlerde bazı değişikliklere gideceğim. Ekonomi Türk bugüne kadar informal olarak çalışan ama içerik olarak oldukça kaliteli bir yayın idi. Ben şahsen bundan bir kaç sene önceki formatta yazılan, köşe yazarlarını eleştiren ve öğrencilere-ekonomi meraklılarına yönelik öğretici yazıları daha çok beğeniyorum. Politik yazıların ise katkısı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye’nin ve Türk insanının hassas olduğu bir çok alan ve konu var; benim yönetimim altında blogun bu tür alanlardan uzak durmasını tercih ediyorum. Bu yapıcı olmayan tartışmaların içerisine blogu çekmeyecek ve gereksiz yere dikkatimizi dağıtmayacaktır.

Piyasaya çıkacak olan kitabımızın felsefesiyle paralel olarak ekonomideki hurafeleri gün ışığına çıkarmak ve gerçekler konusunda okuyucuları aydınlatmak kanımca yeterince büyük bir misyondur. Geçmişten farklı olarak hem bizim hem de söylediklerimizin daha çok ciddiye alınması için blogda yazan yazarların kimliklerini saklamamaları şartını getiriyorum. Ancak profesyonel nedenlerle isimlerini gizli tutmak isteyen yazarlarımız için de şöyle bir çözüm getiriyorum. Blogda yazan tüm yazarlar kimliklerini okuyuculara açıklamasalar dahi bana ve hakkında yazdıkları kişilere (bu kişilerden bana resmi talep gelmesi durumunda) kimliklerini belirtmek zorunda olmalarının gerekli olduğu düşüncesindeyim. Bu koşulları kabul etmeyen ve kimliklerini saklı tutmayı tercih eden blogun yazarlarından baris, ekodok, ve ahmet’i bu sebeplerden dolayı şeref listesine kaydırdım, kendilerine bloga yapmış oldukları katkılardan dolayı hepimiz adına teşekkür ediyorum. Bahsettiğim düzenleme blogda 27 Aralık 2009 tarihinden sonra yazılmış yazıları kapsamaktadır. Diğer yazarlarla da yakın bir zamanda bu konuyu karara bağlayacağım.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Blogun bundan önce özellikle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağış yapmasını ve yapılmasını teşvik etmesini takdirle karşılamama rağmen blogun kazancının bloga ve yazarlarına harcanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu yüzden blog yazarlarının blogda bulundukları faaliyetler neticesinde ortaya çıkacak maliyetlerin sübvansiyonu için bir fon oluşturacağımı belirtmeliyim. Ayrıca blogun gelirlerinin diğer bir kısmını ise teknik harcamalar için kullanacağım. En kısa zamanda blogu blogspot’tan çıkarıp kendine ait bir alan adına kavuşturacağım, bu kapsamda blogun içeriğinin bir kısmını da ücretli yapacağım. Bunlar alıştığınız sistemi önemli ölçüde değiştirecektir ama sizlere kaliteli yazılarla motive olmuş yazarlar sunmanın başka bir yolu olduğunu da düşünmüyorum.

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

Bu koşullar altında yazı yazmaya sıcak bakacağını düşündüğüm bir kaç kişi ile irtibat halindeyim, bloga yeni kaliteli yazarların katılması için elimden geleni yaptığımı da belirtmek isterim. Umarım yayınımızı yaptığımız değişikliklerden sonra da takip etmeye devam edersiniz.

15 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Hayırlı Olsun!

Unknown dedi ki...

Ekonomix'in bırakacağına üzülmüştüm ama bu söylenenler hoşuma gitmedi desem yalan olur.

Güncel veya değil politik geyikler yerine blogun asıl konusuna yoğunlaşması isabetli bir karar olmuş.

Açıkçası, ara sıra gözüme çarpan Turkishtimes'daki yazılarınız dışında pekte tanımıyorum sizi. Önce kısaca kendinizi tanıtarak başlasanız daha iyi olurdu gibime geliyor.

Umarım blog en az eski dönemdeki kalitesinde devam eder hayatına.

hayırlı olsun...

çağatay dedi ki...

böyle radikal kararlara ihtiyaç vardı.siyaset yasağı lokomotif konulara odaklanılması için isabetli olmuş.
zaten eski yazarlardan da sadece biri bu tür geyiklere çanak tutuyordu o açıdan yeni sistem problem yaratmayacaktır.
ekonomi ile alakalı yazılarda yelpazenin geniş tutularak, dış ticaret-bürokrasi-kambiyo-gümrük birliği gibi daha önce pek yer verilmeyen konulara da ağırlık verilmesinin pozitif katkı yapacağı düşüncesindeyim.

Adsız dedi ki...

Politik konulardan uzak durma karari isabet olmus. Zira Ekonomix AKP muhalifligi yapacagim derken az camlar devirmemisti. Bu gizlemeyemedigi nefreti yuzunden yaptigi siritkan muhaliflikten dolayi bir suredir blogu takibi dahi birakmistim.

Hayirli olsun. Bekleyip gorecegiz.

SEİL dedi ki...

Sevgili İnan Doğan

Ekonomitürk emin ellerde olmasına cok sevindim.

Mister No dedi ki...

Mevcut 7 kişilik kadro süper oldu bence. Siyasi olarak biased olan kalmamış.

hostrans dedi ki...

ET nin kendi alan adı olması olumlu.Ancak bunun için blogspottan çıkmak gerekmiyor.Google un yönlendirdiği enom gibi bir hosttan alan alarak Google altyapısından(apiler vs.) yararlanmaya devam edebilirsiniz.İçerik yönetiminiz masrafsız bir şekilde çok kolaylaşacaktır.Size bedava alan teklif edip üzerinde asp kullandıranlara itibar etmeyiniz.Google domaininde kalmanız arama motorlarındaki popülaritenizi de sağlar.

İçerik olarak düşündüğünüz değişikliklere tüm okurlar katılacaktır.İlkel siyaset yapan yazarı paşalığa terfi ettirip Bodrum'da emekli etmeniz iyi olmuş.

Özkan D. dedi ki...

ekonomix=Dr.İnan Doğan??


bunu ilk ben sorayım dedim :)

veterantrader dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Editor dedi ki...

Yasal olarak ben Ekonomix, baris, ekodok, ahmet, junior, T'Pol, jekyll, rdynk.... oluyorum. Ekonomix veya baris veya T'Pol kim diye merak ediyorsaniz kendilerine sorunuz. Ben de oyle yapiyorum.

Pasha dedi ki...

Sayin Dogan,
Oncelikle hayirli olsun. Yazilari yasal olarak sahiplenmeniz ve blogspot yerine sahis uzerine kayitli bir web sitesine gecmeniz umarim emek hirsizlarina karsi mahkemelerde yardimci olur.

Dipnot: Ekonomix arada siyasi olarak AKP karsitligi yapmisti ama ekonomik politikalari hakkinda egriye egri dogruya dogru demesini bilmisti. Politika defterinin kapanmasi da iyi oldu ama ekonomik ozgurlugu (libertarian), ya da butce konusundaki tutumlulugu savunmaktan da vazgecmeyelim.

SEİL dedi ki...

Ekonomix =Dr. İnan Doğan

%100 ufak bir ayrıntıyı atladı. Bu ayrıntıda Ekonomix -İnan Doğan olduğu gerçeğini ortaya koydu.

Ekonomix yada İnan Doğan ufak ayrıntıyı ögrenmek istiyorlarsa e-mail aracılığıyla yapmış oldukları ufak ama çnemli ayrıntıyı anlatabilirim.

seil.elfida@gmail.com e-mail adresim.

milleplateaux dedi ki...

Inan Bey hosgeldiniz.

miglate dedi ki...

Şimdi ekonomix gidiyor mu?

Kadir dedi ki...

Hayırlı olsun.

Dr.İnan Bey yamulmuyorsam burada yazanların hepsi ya dktor ya da doktora öğrencisi. Yani en azından ekonomix bu şekilde yeni yazar alıyordu. Diğer arkadaşlarında iismlerinin başına dr yazsanız bari.

Bu arada paralı içerik konusuna takıldım.