80 Bin Devlet Memuru Alımı

Amerikalilarin bir sozu var, when you have politicians like this, who needs an enemy! diye. Yani ulkenin basinda boyle politikacilar olduktan sonra ulkenin geriye gitmesi icin dusmana gerek yoktur seklinde Turkceye cevirebiliriz. Bir kac gundur ulkenin gundemini Tekel iscilerinin yaptigi eylemler isgal ediyordu, ben de tam buradan hukumete destek vermek icin bir yazi yazacaktim ki Unakitan'in yerine gelen Maliye Bakani Mehmet Simsek'in verdigi mujdeli haberleri duydum: 80 bin yeni devlet memuru alımı.

Coktandir ulkenin kanayan yarasiydi bu zaten. Mevcut devlet memurlari cok calismaktan neredeyse helak olacaklardi, kadrolarin yetersizliginden isler aksamaya baslamisti. Ama yetmez, 80 bin yaraya pansuman olmaz. Issizlik orani krizden onceki seviyesinin 4 puan uzerinde, eski seviyesine donmesi icin 1 milyon kisinin ise alinmasi lazim. Ama 1 milyon da yetmez, AKP'nin oy kaybi 1 milyondan cok daha fazla, bence ulkedeki issizlerin tamamini devlet memuru yapalim, yani asagi yukari 3,5 milyon kisiyi. 80 bin devlet memuru alimi yapmalarinin nedenini de kayitdisini daha iyi denetlemek olarak aciklamislar. Bence 3,5 milyon kisiye ek olarak 8 milyon kayitdisi calisani da devlet memuru olarak ise alirsak kayitdisinin da kokunu kazimis oluruz. Kayitdisi calisanlarin buyuk bolumu devlet memuru olmayi kayitdisi calismaya tercih edeceklerdir. Yani yapmamiz gereken 80 bin devlet memurunu ise almak degil, 11,5 milyon devlet memurunu ise almaktir.

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

Basbakan Erdogan'in muthis bir fikri vardi, her isveren 1 kisi ise alsa ulkede issizlik problemi kalmaz diye. Bence bizim cozum onerimiz daha muthis. Hem issizlik problemini hem de kayitdisini bir seferde cozuyoruz, ayrica devlet memuru olarak ise alinan vatandaslar ve aileleri de AK partiye oy verirlerse AKP'yi iktidardan hic kimsenin indirmeye gucu yetmez.

4 Yorum Var.:

titan dedi ki...

ben bu siteyi ziyaret etmeye başladığımdan beri (yaklaşık 2 haftadır) hem severek takip ediyordum hem de birkaç arkadaşa tavsiye etmiştim. Ama şu yazıdan sonra kanaatim büük ölçüde değişti. En sevmediğim eleştiri yöntemi alternatifini sunmadan yapılandır.(11,5 milyon kişiyi işe alma malumunuz ciddi bir alternatif değildir.Alternatif bile değildir). Buradan hükümetin ekonomik politikalarını beğendiğim anlamı çıkmasın.Başbakan daha geçenlerde bütçe konuşmalarında hala krizi teğet geçtiğinden bahsediyordu oysa rakamlar ve yaşananlar gösteriyor ki kriz deldi geçti.Teğet geçseydi eminim böle bir memur alımına girilmezdi bile.Herneyse site yöneticilerinden ricam daha ciddi açıklamalar yapmanızdır.Zira halen okumakta olan bir iktisat öğrencisi olarak farklı bakış açılarının zihinsel gelişimime katkısı büyük olur kanatindeyim.Bu da benim nacizane eleştirimdim. Ciddiye alındığını varsayarak şimdiden teşekkürler ...

Unknown dedi ki...

Bende bu bloğu 2 yıldır takip ediyorum. Geçmişteki yazılara bakarsanız o yazılarda bulabilirsiniz çözüm önerilerini. Keşke her sorunun tek bir çözüm yolu olsaydı.

milleplateaux dedi ki...

Hikmet Bey,

Bir iktisat ogrencisi olarak yazinin gelisinden alternatifin ne oldugunu anlamaniz lazimdi ama renkly'nin dedigi gibi bu sitenin arsivine bakarsaniz oradan cozum onerilerine ulasabilirsiniz. Burda yillardir mikro reform vs... yazildiktan sonra Mehmet Simsek gibi bir adamdan boyle aciklamalar gelince insan ciddi birsey yazamiyor.

Yazinin taglarini takip etmeniz yeterli. Ama suradan da baslayabilirsiniz:

Issizlik ve Enflasyon Problemlerinin Cozumu: Mikro Reform

Unknown dedi ki...

eleştiri doğru alternatifin bulunması için atılması gereken ilk adımdır.