Suç Ekonomisinde Ciro 8 Milyar Lira, Yeni Tehlike: GPS ile Yarış

Suç ekonomisinde ciro 8 milyar lira (Dünya)

İSMMMO'nun "Suç Ekonomisinin Türkiye Bilânçosu" adlı araştırmasına göre, en çok gelir fuhuş ve eroinden elde ediliyor. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) "Suç Ekonomisinin Türkiye Bilânçosu" adlı araştırmasına göre, 2010 yılında 27 kalemde Türkiye'de yasa dışı faaliyetlerde oluşan ciro en az 8 milyar, elde edilen net kazanç ise 3 milyar 250 milyon lira oldu.İSMMMO'nun, Emniyet Genel Müdürlüğü Faaliyet Raporu verileri ile Birleşmiş Milletler ve OECD suç istatistikleri üzerinden yaptığı araştırmaya göre, suç ekonomisi asıl olarak doğrudan suçla elde edilen "kriminal sektör" ve kaçakçılığa dayanan "illegal sektör"den oluşuyor. İllegal sektörü, yasalara aykırı üretim ve dağıtım, kriminal sektörü ise doğrudan suça dayanan yüksek riskli ve karlı girişimler oluşturuyor.


Yeni tehlike: GPS ile yarış! (Habertürk)

İngiliz Independent gazetesi, dün yayınladığı bir makalede sürücüleri yoldaki yeni bir tehlikeye karşı uyardı. Gazeteye göre, "seyir cihazları ile ölümüne yarış" oyununa İngiltere'de 7 milyon kişi katılıyor. Yapılan araştırmaya göre, GPS destekli "TomTom" gibi seyir cihazlarına gidecekleri yeri giren sürücüler, hedeflerine, cihazın kendilerine verdiği tahmini varış süresinin altında ulaşmaya çalışıyor. Bu da aşırı hız yapmak, kırmızı ışıkta durmamak gibi son derece tehlikeli ve ölümcül sonuçlara yol açabilecek davranışlarla sonuçlanıyor. 3 milyon 600 bin İngiliz sürücü, "aleti yenmeye çalışırken" hız sınırını aştıklarını söyledi. GPS destekli cihazla yarış yapan 144 bini aşkın kişi, park etmiş bir araca çarptıklarını ya da başka bir otomobille burun buruna geldiklerini itiraf etti. Bu tür cihazların trafikte öfkeyi de artırdığı öne sürülüyor.


ABD’de temerrüde 2 gün kala gözler ‘son’ planda (Milliyet)

ABD’de borç tavanının artırılması için son tarih olan 2 Ağustos’a iki gün kala, Kongre’de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki bölünme aşılabilmiş değil.Senato ve Temsilciler Meclisi’nde dün bir plan üzerinde yapılan oylama, iki parti arasındaki kutuplaşmanın derinliğini gözler önüne serdi.Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’ın hazırladığı ve kendi partisi içindeki itirazları aşamaması nedeniyle Meclis’te oylamaya sunulmasını iki kez ertelediği çözüm planı, dün Temsilciler Meclisi’nde oylandı.Plan 210’a karşı 218 oyla kabul edildi. Ancak plan, Temsilciler Meclisi’nde onaylandıktan sadece iki saat sonra, beklendiği gibi, Demokrat çoğunluklu Senato’da reddedildi.


Tüketim malı ithalatı yüzde 41 arttı (Zaman)

Türkiye'nin tüketim malı ithalatı 2011 yılı Ocak-Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41,4 artarak 15 milyar 353 milyon dolara, ihracatı da yüzde 17,5 oranında yükselerek 25 milyar 149 milyon dolara çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, Türkiye'nin 2011 yılının ilk 6 ayında 65 milyar 632 milyon dolar dolayında gerçekleşen toplam ihracatı, aynı dönemdeki 84 milyar 976 milyon dolarlık hammadde ithalatının yüzde 77,2'sini karşılayabildi. Bu yılın ilk 6 ayında yatırım malları ithalatı yüzde 58 artarak 18 milyar 823 milyon dolar, tüketim malı ithalatı da yüzde 41,4 artışla 15 milyar 353 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, hammadde (ara malı) ithalatı yüzde 40,7 artışla 84 milyar 976 milyon dolara ulaştı. Diğer ürünlerle birlikte toplam ithalat yüzde 43,4 artışla 119 milyar 610 milyon dolar oldu. Türkiye'nin ocak-haziran döneminde gerçekleştirdiği 65 milyar 632 milyon dolarlık ihracat aynı dönemdeki hammadde ithalatının ancak yüzde 77,2'sini, toplam ithalatın ise yüzde 54,9'unu karşılayabildi.

0 Yorum Var.: