Mesut Yilmaz 17 Eylul 1998'de Ne Demis?


Hurriyet Gazetesi arsivinden buldum. Zamanin basbakani Mesut Yilmaz bundan 7 sene once soyle demis:

"Vergi kaçıranın yanına kâr kalmayacağını belirten Mesut Yılmaz, şunları söyledi: ‘‘Vatandaşlarımızın geçmişte yaşadığı sıkıntıları, bu döneme taşımamak gerektiği açıktır. Yeni sisteme sorunsuz geçilebilmesi için, vergi düzenlemesinde bir mali milat tarihi tespit ettik. 30 Eylül 1998 olarak belirlediğimiz bu tarih, yeni vergi düzenimizde, devletin vatandaşına barış elini uzattığı bir dönüm noktasıdır. Vatandaşımızın, geçmişten gelen ve 30 Eylül'de varlığını ispatladığı kazancı, gelecekte hiçbir şekilde vergilendirilmeyecektir. Bu imkândan yararlanmak için, Türk lirası, döviz, çek ve benzeri mali kıymetlerini, 30 Eylül 1998’e kadar, herhangi bir Türk bankasına yatırmak yeterlidir.’’
Sanki aradan 100 yil gecti gibi, bu adam 7 sene once demek basbakandi. Kimbilir bu o zamana kadarki kacinci mali milatti, kacinci vergi affiydi. Bundan sonra da boyle "mali milatlar", "beyaz sayfalar" devam ederse vatandas da vergisini kacirmaya devam edecektir. Amerika'da muzik endustrisinin mp3 paylasanlarin uzerine Azrail gibi cokmesinden sonra simdi herkes pasa pasa parasini verip mp3 sarkisi satin aliyor. Apple 800 milyon tane sarki satmis, tanesi $1'dan.
Bizim de vergi kaciranlarin uzerine kararlilikla, af falan ilan etmeden, gitmemiz lazim. Kacaklari durdurmak sanildigindan daha kolay.

0 Yorum Var.: