ABD' nin Krizden Çıkış Planı, Firmalara 444 Şoku

ABD, krizden çıkış planını oyladı! (Habertürk)

Cumhuriyetçiler'in planı Temsilciler Meclisi'nden geçti ama... ABD'de borç krizine çözüm bulmak için artık vaktin dolmak üzere olmasına rağmen, Kongre'de Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki bölünmeler hala aşılabilmiş değil.Senato ve Temsilciler Meclisi'nde bugün bir plan teklifi üzerinde yapılan oylama, iki parti arasındaki kutuplaşma ve ideolojik farklılıkların ne kadar derin olduğunu gözler önüne serdi. Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'ın hazırladığı ve kendi partisi içindeki itirazları bir türlü aşamaması nedeniyle Meclis'te oylamaya sunulmasını daha önce iki kez ertelediği çözüm planı, bugün Temsilciler Meclisi'nde oylandı.Harcamalarda 900 milyar dolar civarında kesinti öngören ve federal hükümetin borçlanma limitini de buna yakın bir miktarda artıran plan, Cumhuriyetçi Parti içindeki özellikle muhafazakar Çay Partisi destekli yeni milletvekilleri tarafından desteklenmiyordu ve Boehner da, tasarının geçmesi için gereken 218 oyu garanti altına almadıkça planı Meclis gündeminde getirmeyi sürekli erteliyordu.


Firmalara 444 şoku (Radikal)

BTK'nın çağrı merkezi numaralarının önündeki alan kodunu kaldırması şirketlere yüklü yönlendirme faturası çıkardı444’le başlayan çağrı merkezi numaraları önce tüketicinin şimdi de şirketlerin canını yaktı. Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu’nun (BTK) yılbaşında aldığı bir kararla çağrı merkezi numaralarının başındaki alan kodunu kaldırması şirketleri yüklü bir yönlendirme faturası ile karşı karşıya bıraktı. Ayda milyonlarca çağrı alan şirketler, Türk Telekom’un çıkardığı yönlendirme faturasından kurtulmak için özel telekom şirketlerinin kapısını çalıyor. Alternatif operatörlere transferin başını da THY ve Pegasus çekti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 5 Şubat 2011’de aldığı kararla 444’lü numaralar Türkiye’nin her yerinden ve tüm operatörlerden 7 rakam çevrilmesi suretiyle erişilen, bilgi ve danışma servisleri gibi hizmetlerin sunulduğu numaralar olarak tanımlandı. Yani şehiriçi ve şehirlerarası ayrımı olmadan hem ev hem de cep telefonundan kod çevirmeksizin aynı numaraya erişim kolaylığı getirildi. Ancak tüketiciye kolaylık olsun diye hayata geçirilen bu uygulama ağır fatura çıkardı. Çünkü cep telefonlarıyla herhangi bir ilden bu numaralar arandığında operatörlerin her şey dahil paketlerinin dışına çıkılıyor.


Japonya'dan beklenen heyet geldi (Dünya)

Enerji Bakanı Yıldız, önümüzdeki hafta başında nükleer santralle ilgili değerlendirme yapacaklarını söyledi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'ta kurulması planlanan 2. nükleer santralle ilgili Japonya'dan gelen heyetle bugün görüşmelerde bulunulduğunu ve önümüzdeki hafta konuyla ilgili bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.Bakan Yıldız, Sinop'ta kurulması planlanan 2. nükleer santralle ilgili Japonya ile yapılan müzakerelere, Japonya'da meydana gelen Fukuşima nükleer santralında meydana gelen kazanın ardından ara verildiğini hatırlattı.Geçen hafta Japon heyetinin 30 Temmuz itibariyle Türkiye'ye geleceğini söylediğini anımsatan Bakan Yıldız, "Japonya'dan gelen enerji işlerinden sorumlu genel müdür ve beraberindeki teknik heyetle görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki hafta başında bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

0 Yorum Var.: