Spekülatif Tahmin

Yeni yildan itibaren yazilarimi bayagi bir azaltacagim, su nükleer santraller meselesini bir sonuca baglamayi planliyorum, onun disinda bir iki ufak tefek yazi daha yazabilirim ama cok cey beklemeyin. Hem sitenin yeni sahibi de bayagi bir degisiklik yapip manevra alanimizi daraltti.

Hatirlarsaniz gecen ayin sonunda Amerika'da yasayan okurlarimiza yonelik spekülatif bir tahmin vermistik ve %20 getiri bekledigimizi soylemistik. Daha sonra israr eden veterantrader isimli okuyucumuza bu spekülasyonun Goldman Sachs sirketinin yaptigi "conviction buy" oneriler gibi oldugunu yani cok emin oldugumuz bir oneri oldugunu ve sene basindan beri 3-4 kere yaptigimiz ve bir iki ay icerisinde %20 getiri saglayan diger tahminler gibi olacaginin altini cizmistik.

Arbitraj Nedir    Broker Nedir    Altın Yorumları    Portföy Nedir    Petrol Fiyatları    Nükleer Santraller

Aradan bir ay gecti, biz tahmini yayinladiktan sonraki saatler hissenin fiyati yaziyi yazdigimiz zaman olan $11.40 fiyatinin altina dahi gerilemisti. Yani yazi okundugunda hareket eden okuyucularimiz bu kagidi $11.40 civarindan alabilirlerdi. Ertesi gun kagit %5 yukseldi, sonraki gunlerde de yukselmesine devam etti. Bugun az once kagidin $13.45'den islem gordugunu gordum. Madem dedim aradan 1 ay gecmis, kagitta benim koydugum $13.70 hedefininin sadece %2 altinda, ayrica ben de yazi yazmayi birakiyorum, bu tahmin dosyasini rafa kaldirmanin bundan daha iyi bir zamani olmaz. Evet bir ayda %20 getiri saglayamadik ama %18 getiri sagladik. Bundan daha iyi bir veda az bulunurdu herhalde.

Haa bana sorarsaniz bu fiyat da ucuz bu kagit icin ama artik sitenin yeni yazarlari bu konularda yorum yapsinlar, onlar da bu islerden anlarlar, tek problem bu isi bedavaya yapmaya gonullu olmamalari sanirim :(

Mutlu yillar.

5 Yorum Var.:

Özkan D. dedi ki...

mutlu yıllar hocam, biz de kitabınızla idare ederiz bir süre.

merlin dedi ki...

birakin artik bu agizlari. insanlarin bildigi aktarabildigi kadardir deyisinden yola cikarak sizin de yazmaya devam etmeniz gerekiyor. burada bir kisi bile o kagida oynamasa bile gorusu genisliyor, feyz aliyordur. universite egitimi gibi dusunun, pratikte ise yaramasa bile teoride saglam bir altyapi yaratiyor. yazin siz, ne olur ne olmaz. hadi bazilari caldi diyelim. ne olacak. sonucta bir kisinin vizyonu genisliyorsa turkiye de kardir demek var. sonucta okyanusa bir sise degil mi attiginiz.

milleplateaux dedi ki...

Mutlu yillar.

therealmoon dedi ki...

Peki sizin yazılarınıız takip edebileceğimiz başka bir ortam olacak mı?. Ben bir süredir askerde olduğum için yazılarınız tamsmını takip edemedim. Lakin bu son yazınız bitmekte olan askerliğimden sonra ulaşmak istediğim sitelerin başında gelen bu yer konusunda tereddütler oluşturdu. Kitabınızdan haberim var, mutlaka edineceğim, ama sürekli olarak yazdığınız bu ortam çok yararlıydı. Eğer herhangi başka bir sitede çalışmalarınızı sürdürürseniz haberdar olmak isterim. Ayrıca TEGEV yaptımız yardımlar karşılığı olarak tavsiye ettiğiniz hisseler oluyordu. Bu uygulamaya devam edecekmisiniz. :=(( olduça çok soru sordum galiba

mr. brooks dedi ki...

parali uyelikle girilebilen bir site kurmayi dusunmuyor musunuz?