Kuresel Kriz Teget Gececek, Sahibinden Satilik Kopru

Tayyip hala "kriz teget gececek" yalanlarina devam ediyor. Ben de diyorum ki Galatasaray bu sene UEFA kupasinda Sukru Saracoglu Stadinda rakibini yenerek sampiyon olacaktir. Nasilsa bu ulkede Tayyip'e inanan bir suru salak var, belki bir kaci bana da inanir. Bu arada Eminonu civarinda cok ucuza kelepir kopru satiyorum. Kriz var diye fiyatlar cok dustu, krizin teget gececegine inaniyorsaniz super yatirim firsati!!! Kredi kartina 12 ay taksit de yaparim :)

Altın Yorumları    UNESCO Nedir    Sosyalizm Nedir  Forex Nedir    Fraktallar  Altın Oran Nedir

12 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

Ekonomi krizi, cari açık değil;bütçe açığı çıkarır.
Bütçemiz bu yıl bizi ayakta tutabilecek mi?

Kubilay dedi ki...

ahaha. evet, galatasaray bu sene uefa'yı alacaktır. aksini iddia edenler ergenekoncu batı çalışma gurubucu darbeci 28 şubatçı dekoltemanyak izmirli kadınlardır. subhaneke dinimiz amin.

Kadir dedi ki...

Nasrettin Hoca eline bir saz almış tımbırdatıp duruyormuş . Karısı bir süre sonra hep aynı sesi duymaktan bıkıp isyan etmiş. “Hoca” demiş, “Ben saz çalanları görüyorum, ellerini tellerin üzerinde dolaştırıp farklı sesler çıkartıyorlar, sen bir yere takıldın kaldın, hep aynı sesi çıkartıyorsun.” Hoca öfkelenmiş, “Sen onlara bakma, onlar benim bulduğum yeri arıyorlar” kendini ekonomist zanneden bir sürü zevzek ortalıkta tıngır mıngır birşeyler çalıyor ama en sonunda yine RTE nin dediğine gelecekler eşekten düşmüşe dönecekler maalesef.Dikkat ediyorum bu zevattan hiç kimse bu krizle ilgili bir öngörüde bulunmadı hadi onu geçtik ne yapılması gerektiği konusunda adam gibi bir program öneren de yok.Ne yapsın Tayyip başı kesilmiş bir tavuk gibi ammaaann komşular yetişin kriz var mahfolduk bu kriz bizi delip geçecek kurtarın yandım anam diye mi bağırsın bunu mu bekliyorlar anlamıyorum anlayamıyorum.biraz insaf ve bilim lütfen...

Hüseyin MEÇO dedi ki...

piyasa ekonomisini dilimize dolamışlar başka bir şey bilmiyoruz.ticaret hep var dı.bu piyasa ekonomisi ne oluyor.şu olabilir mi.piyasa ekonomisi bildiğimiz futbol sahası,2 yan 1 orta hakemli 90 dakika kuralla 22 kişi ile oynanan maç tır.biz ise 6 şar kişi ile 6 da devre 12 de biter halı saha maçı yapıyoruz.bu da ticaret oluyor.
bir de seyirciye oynama taktiği var ki en zoru o.
halı saha alışkanlığı bizi bitirecek.
saygılarımla.

mr. brooks dedi ki...

Krizin Türkiye'yi fazla etkilemeyeceğini söyleyenler arasında Stiglitz ve Roubini de var.

Onları eleştirdiğinizi pek görmüyoruz nedense.. Tayyip gönüllerin şamaroğlanı mıdır nedir?

Blog Sahibi dedi ki...

Mr. Brooks,

"Kriz Turkiye'yi fazla etkilemeyecek" ne demektir? Yani rakamlara dokecek olursak 2008'in son ceyreginde ve icinde bulundugumuz ilk ceyreginde buyume orani ne olacak?

Ben Erdogan'in kriz teget gecti demesinden buyume oraninin en azindan sifir olmasini bekledigini anliyorum. Siz ne anliyorsunuz?

Tayyip'i savundugunuza gore siz de onun soylemlerinde hakli oldugunu dusunuyor olmalisiniz. Sizin ekonomik buyume ile ilgili rakamsal beklentileriniz nelerdir?

Bu sorulara cevap verin ondan sonra Tayip mi samar oglani, yoksa siz mi tayyipspor fanatigisiniz anlariz :)

mr. brooks dedi ki...

tayyip erdogan'in bir diger lafi da suydu: "teget gececek dedim, hic dokunmayacak demedim"

nasil bir lider hayal ediyordunuz? olduk bittik diyen biri mi? kendince beklentileri duzeltmeye calisiyor. buyumenin duracagini o da herkes gibi tahmin ediyordur.

tayyip erdogan'in soyledikleri stiglitz ve roubininin soyledikleriyle ortusuyor mu ortusmuyor mu? hatta bu iktisatcilar ondan daha iyimser konusmadilar mi?

http://arsiv.sabah.com.tr/2009/02/07/haber,4C32180E41AF4D1498F645DE21F21A46.html

Blog Sahibi dedi ki...

Almanya yuzde 8, Avrupa ve Amerika yuzde 6 kuculmusken Stiglitz Turkiye yuzde 6'dan daha az kuculur diyor. Ote taraftan Tayyip'in 2009 buyume hedefi hala yuzde 4 (pozitif rakam negatif degil).
Tayyip Erdogan'in lafiyla Stiglitz'in lafi maalesef hic ortusmuyor, bana bu minarenin kilifiymis gibi geliyor ama. Ortusen bir sey var ise benim eksi 4 buyume tahminim ile Stiglitz'in soyledikleri.
Sizin buyume tahmininiz nedir, tartismaya perspektif kazandirmak acisindan soruyorum.

Ekonomix

Kadir dedi ki...

Mr.Ekonomix ,
Ben ekonomi uzmanı değilim ikt. fak. mezunuyum sizin kadar bu konulara vakıf olamayabilirim ama şunu söylemek isterim önyargılı bakış açısı yüzünden RTE nin ne söylediği çok iyi anlaşılmıyor.Anlaşılmak istenmiyor herkes tıngır mıngır bir kriz ajitasyonudur gidiyor.Tayyip ekonomi büyür,isşizlik azalır demiyor bu kriz bizi teğet geçecek diyor bunun anlamı şudur ,evet dünyada bir ekonomik kriz vardır bu kriz çok ciddidir ama benim ekonomim sağlam sandığınız gibi kriz bizi de diğerleri gibi vurmayacak bizi teğet geçecek yani 2001 yılındaki gibi bir kriz beklemeyin sakin olun iyimser olun.Şimdi son vergi indirimleri de bunun en isabetli örneğini verdi bize.Stoklar hızla eridi.Yani millette para var ama şartlanmış tayyip düşmanları,tuzu kuru,köşe başını tutmuş kodamanlar, kriz kriz kriz dediği ve kriz şakşakçılığı yaptığı ve hatta bu tayyip gidecekse krizin en acımasızına bile razı olduğu ve bu süreci desteklediği için kriz ortamı gerçekten oluşabiliyor."Gönüllerin şamaroğlanı" o kadar ince politika ve planlamalar yapıyor ki kimse farkında değil.Sevgiler...

mr. brooks dedi ki...

secim sonrasi imf ile anlasilacagini dusunuyorum ve yuzde 1 ila 2 gibi bir kuculme beni sasirtmaz. daha fazlasi benim icin surpriz olur.

bu biraz toto oynamak gibi geliyor hukumetin nasil paketler aciklayacagini bilmedikten sonra.

zaten tahminim oturup kendi basima analiz yapmaktan cok okudugum kose yazilarindaki analizlere bakarak edindigim fikir.
Mesela Deniz Gökçe'nin bir yazısından:

http://www.aksam.com.tr/2009/03/25/yazar/12079/deniz_gokce/faizler_duserken_yorumlar_surunuyor_.html

"Şu anda piyasa faiz oranları yaklaşık 11 puan gerilemiş durumda. Bu düşüşler de beklenmedik aksi gelişmeler olmazsa devam edecek. Yıl ortasından itibaren bu durumun ekonomi üzerindeki etkisini görmeye başlarız. Nitekim Merkez Bankası verilerinden takip ettiğimiz tüketici kredilerindeki reel azalma eksi yüzde 5 (2008 Aralık verisi) seviyesinden eksi yüzde 1 seviyesine gerilemiş durumda. Konut kredilerinde ise yavaş yavaş pozitif artış oranları görülmeye başlandı. Ekonomide yavaşlama hala sürüyor ama şiddeti hafifliyor. Önümüzdeki aylardaki toplantılarda indirim oranları 25-50 baz puan düzeyine inebilir ve birkaç indirimden sonra da Merkez Bankası faiz oranlarını uzunca bir süre yüzde 9.5- yüzde 10 aralığında tutabilir."

mr. brooks dedi ki...

kendimden ornek vereyim:

araba almak icin 7 ay once kredi cekmistim. simdi hesaplama yapiyorum daha dusuk faizle kredi cekip onceki kredi borcumu kapatsam mi diye.. cepte kalacak olan taksitlerin farkini da direk yemeyi dusunuyorum.

1. faizler yerlerde surunurken buyume konusunda neden butunuyle karamsar olalim?
2. bir problem varsa buyumeden cok issizlik tartisilmali.

syzer dedi ki...

Roubini Türkiye'nin kötü etkleneceğini söylüyor.Ek olarak bir sürü bankalar 2009 yıllı için ekonomik büyümeyi -%5'e çekti(2001'de -%5.7olmuştu)Kimse Tayyip Erdoğan'dan ecevit gibi bir kriz vardır demesini beklemiyor ama dalga geçer gibi saçma yorumlar yapmasıda gerekmez.Evet zor döneme girdik ama bunlarda geçecektir diyebilir(mesela diyorum).Bunun yanında zamanında önlem paketleri çıkarabilirdi.Uğur gürsel'in eylül ayından beri bir sürü yazısı var bu konu hakkında.Bir şey daha söyleyeyim,Deniz gökçek 2001 krizinden 2 gün önce muhteşem üçlüyle birlikte televizyonda korkacak bir şey yok,tl'ye bir şey olmaz diyordu.