Ipsala Tekirdag Silivri

Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı İpsala’dan yurda giren yabancılar, İstanbul’a ulaşmak için Tekirdağ ve Silivri’den geçerler. Bu iki yerleşim yeri bölgenin turizm ve eğlence merkezi olmakla birlikte, güneye inemeyenler için yazlıkların bulunduğu sayfiye yeri özelliğini de taşır. Bulgaristan’a açılan dünyanın en büyük ikinci kara sınır kapısı Kapıkule’den (birincisi ABD-Meksika sınırında) yurda girenler ise yine Silivri üzerinden İstanbul’a ulaşırlar. Bu iki yerleşim merkezi hem stratejik hem de turistik özellikleri olan, Trakya’nın gözbebeği ve ülkenin vitrini konumunda ekonomik olarak da yatırıma müsait metropol adaylarıdır.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler    Bilgisayar Nedir    Teknoloji Nedir

Öyle ki yat limanı, İstanbul’a kadar uzanan metro projeleri ile 5 M’li hipermarketleri golf otelleri ile hatta yasaklanmadan önce Yahudi turistlerin İsrail’den özel turlar ile geldikleri kumarhaneleri ile batının en hareketli bu turistik bölgesinin bundan sonra ismini yazılı ve görsel medyada çok daha sık duyacağız. Neden mi ? İşinin ehli Devlet-i Aliye’nin planlama uzmanı bürokratlarının dahiyane fikirleri ile Avrupa’nın sayılı cezaevlerinden biri Silivri Cezaevi hizmete girdi. Kardeşi Tekirdağ cezaevi daha önce tedavüle çıkmıştı. Onbirbin yanlış okumadınız 11.000 küsür mahküm kapasiteli bu kompleks ülkenin en azılı katil,terörist,tecavüzcü,dolandırıcı aday ve aday adaylarını misafir etmeye hazır.

. Sadece bu kadarla kalsa da iyi. Mahküm sayısının birkaç katı mahküm yakınları ve örgüt mensuplarını da düşünürseniz, mahkeme ve tutukluluk süresince böyle bir şehirde yaşayan insan profilinin, birkaç yıl içerisinde ne kadar değişime uğrayacağını tahmin edebilirsiniz.

Yabancı ülkelerde suç ile alakalı potansiyelin normal halkın gündelik yaşantısını tehdit etmemesi için cezaevleri mümkün olduğunca yerleşim yerlerinden uzakta planlanırken, hatta çoğu zaman ıssız adalar seçilirken bizde tam tersi uygulama ile İstanbul’un göbeğinden kaldırdığımız cezaevlerini, yine aynı hataya düşerek geleceğin metropollerine ve sayfiye yerlerine taşıyoruz.

Dünyanın gelmiş geçmiş en enlü cezaevi Alcatraz adasındaki Alcatraz Cezaevi beş yıldızlı turistik otel olmaya hazırlanırken, biz turistik mekanlara yeni cezaevleri açıyoruz.

Keşke planlamayı yapan kamu yetkililerinin bu konudaki gerekçelerini ve hangi liyakatla o koltukta oturduklarını bilebilsek.

0 Yorum Var.: