Sahte Yabancilar

Hurriyet bugun "Yerli yatırımcı 130 bin sahte yabancı kiraladı" baslikli bir haber yayinlamis. Basligin Turkce mealine bakarsak yerli yatirimcilar bayagi bir kazik yemis anlami cikiyor, cunku vergi indirimi almak icin sahte degil, gercek yabanci olmak lazim. O yuzden "sahte yabanci" kiralayanlar vergi indiriminden yararlanamazlar.

Yok mu bu gazetenin editoru? Soylenmek istenen "130 bin yerli yatirimci yabancilari kiralayarak vergi sahtekarligi yapiyorlar".

VOB nedir?     Taksi Şöförü   Borsa Tüyoları?   Olasılık nedir?   Enformasyon Nedir

Ben yurtdisinda ikamet ettigim icin "gercek yabanci" kategorisine giriyorum. Ama ben Turkiye'de kardesimin banka hesabi uzerinden islemlerimi gerceklestiriyorum ki, Turkiye'de elde ettigim gelir uzerinden Amerikan hukumetine vergi vermeyeyim. Buradaki en dusuk vergiler %15, kisa vadeli gelirlerin vergisi %35'e kadar cikabiliyor. O yuzden Turkiye'de kardesimin ustunden alim satim yapmak benim icin vergi kacinilmasi bakimndan daha mantikli. Avrupanin vergi kanunlarini bilmiyorum ama.

Yazinin ana fikri ayrimcilik yapmayin, yerli yatirimci da vergi vermesin. Bunu anliyoruz da kendinizi hakli gostermek icin 130 bin kisi bunu yapiyor diye iskembeden niye atiyor onu anlamiyoruz. Nasil hesaplamis bu rakami vergi uzmani Dr. Veysi Sevig aciklarsa biz de seviniriz.
%10'luk vergi fazla degil, ya tum yatirim araclarina istisnasiz uygulayin, ya da tamamen kaldirin. Vergi adaleti konusunda niye bu kadar basiretsiziz anlamiyorum, istisnasiz solcusu da sagcisi da hepsi dahil.

0 Yorum Var.: