Google Nedir?

Erdal Saglam bugunku kose yazisinda %10'luk stopajin dusurulmesi yonunde lobi faaliyetleri icerisine girmis, bayram degil seyran degil enistem beni niye optu diyesim geliyor. Vergi kacakciligini ortadan kaldirmanin tek yolu vergileri sifirlamak degildir konulu bir yazi yazacaktim ama kafamda baska bir soru var.

Bundan yaklasik 2-3 hafta once Blogger bizi zorunlu olarak eski versiyondan yeni versiyona gecirtti. Ben gecmek istemiyordum, isimiz web tasarimi veya arama motoru optimizasyonu yapmak degil. Bu degisimden once Google'da "ekonomi turk" diye aradiginiz zaman 1 numarali sonuc olarak biz cikiyorduk, hatta gecen ay "turk ekonomi" diye arama yaptiginiz zaman Turk Ekonomi Bankasinin ardindan 2 numarali sonuc olarak biz gosteriliyorduk. Bunun yaninda ekonomi ile ilgili terimlerle yapilan aramalarda da biz ilk sayfada, bilemediniz ikinci sayfada gosteriliyorduk. Gunde 300'e yakin kisi Google vasitasiyla sitemize geliyordu.

VOB nedir?     Taksi Şöförü   Borsa Tüyoları?   Olasılık nedir?   Enformasyon Nedir

Son zamanlarda isler degisti ama. Artik "ekonomi turk" diye arama yaptiginiz zaman ancak ikinci sayfada karsiniza cikiyoruz, bizden once bizi haber yapmis diger bloglarin yazdigi yazilar arama sonuclarinda gosteriliyor. "Turk Ekonomi" diye arama yaptiginiz zaman ise bizi ancak 7. sayfada gorebiliyorsunuz. Bir sure sonra herhalde hic kimse bize Google vasitasiyla ulasamayacak. Bugun Google bize sadece 15 civarinda kisi gonderdi, %95'lik bir azalma var.

Ote yandan ayni problem Yahoo'da yok mesela, "turk ekonomi" diye arama yaptiginiz zaman bile bizi 1 numarada gosteriyor. Bu konulardan anlayan arkadaslar var ise bana yardimci olabilirlerse sevinirim. Eger Google bu tur hatalari yaygin olarak yapmaya basladiysa cok da iyi bir arama motoru degildir demektir ve bu diger sirketler icin onemli bir firsat da olusturabilir diye dusunuyoruz.

Not: Aklima gelen alternatif bir aciklama da var. Acaba bizim basarimizdan hoslanmayan, hakkinda atip tuttugumuz bir kesim bize karsi bir komploya mi giristi? Ben de kafayi yemeye basladim galiba!!

2. Not: Benimle ayni probleme sahip baska birisini buldum.

2 Yorum Var.:

tersaci dedi ki...

Ekonomix,

2. Notunda verdigin linkte yeni bir yorum var, Blogger Employee tarafından yazılmış. Aşağıya kopyalıyorum.

From: Blogger Employee
Hi all,
Sorry about the frustrations and confusion here. The noindex tag comes as part of Blogger's efforts to combat spam blogs. Seeing as you're posting in this group, it seems that you're in fact not a spammer. So if you just go ahead and follow the process to submit a request for a review of your blog, and things should clear up.
- Jordan"

bu noindex tag nedir anlamadim ama Turkce olan bir blogu da review ediyorlar mı acaba?

Adsız dedi ki...

benim blogum daha açtıktan bir hafta sonra birinci sayfada çıkmaya başladı...ondan birkaç hafta sonra da hiç görünmez oldu...kaçıncı sayfada çıkıyor ben bile bilmiyorum...