Komplo Teorisi Ornegi


Komplo teorileri bizim uzmanlik alanimiz degil. Ozellikle Amerika'nin Irak'ta cuvallamasinin ardindan birileri perdenin arkasindan dunyayi yonetiyor, istedikleri her seyi yaptiriyor seklinde vucut bulun bu teorilerin degeri gozumuzde iyice dustu. Belki birileri istediklerini yaptirmak icin el altindan bir seyler yapmaya calisiyordur da, bunun yaygin olmadigini ve basari oraninin da yuksek olmadigini kisisel olarak dusunuyorum.

Hisse Yorumları   Küresel ısınma Karikatürleri  Pesimist Nedir?  Fraktal Nedir  Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir

Bana sorarsaniz komplo teorilerinin gizemini kullanarak zengin olmaya calisanlar cok daha fazla sayida. Alin size ustte bir kebapcinin bu konuda yaptigi nesriyat. Itiraf etmeliyim ki yaraticilik ve pazarlama stratejisi acisindan oldukca basarili bir calisma olmus. En cok da "ic yaginin, kuyruk yaginin, anamizin VITA yaginin kollesterol yaptigi palavradir" cumlesini sevdim.

Bu arada kollestrol yapsa da Turk yemeklerini hic bir mutfaga degismem. Ozellikle McDonalds, Burger King ve Wendy's gibi igrenc (Turkiye'deki restorantlar daha temiz ve daha lezzetli, ama siz gelin Amerika'dakileri gorun bir) hamburgerleri bizim kebaplarimiza, koftelerimize tercih eden insanlari anlamakta gucluk cekiyorum. Ya da heavy metal turu muzikleri dinleyen gencleri. Bunlar bizim de gencligimizde isledigimiz gunahlar arasindaydi o ayri mesele. Bu, ustun pazarlama teknikleri kullanarak da cok para kazanmak mumkun oldugunu gosteriyor. Ders cikaralim.

6 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Sayin Ekonomix, death metali anlayamasanizda size yakin bir turu olan "Isvec Death Metal"(Swedish Death Metal) i tavsiye ederim. Hem cok melodik, hemde kullanilan ezgilerin cogu anadoluda kullanilan ezgilere benziyor. Bu arada su guzide calismayi yapan sevgili kebabci arkadaslar, koroner kalp krizlerine bagli olumler hakkinda ufak bir istatistik de yayinlarlarsa yaninda, daha objektif olurlar diye dusunuyorum. Malum, tuketici acisindan bilgi asimetrisi oluyor...

Adsız dedi ki...

Kebapçıyı tebrik ediyorum.İstanbul'a ilk yolum düştüğünde iki porsiyon acılı Adana kebap ve yanına birer şişe şalgam ve ayranı götüreceğim. Bol acılı ezmesine de bandıra bandıra lavaş ekmeğe katık edeceğim.
Her ne kadar zayıf bir ihtimalse de ; kebapcılık işinde muvaffak olamazsa kendilerine güzide medyamızda genel yayın yönetmenliği veya en azından bir köşeyi dönmesini,pardon bir köşeyi kapmasını o da olmazsa Türk kebabı vs AB-ABD emperyalizmi adında bir kitap yazmasını öneririm.

dragut@gmail.com

Adsız dedi ki...

"kolestrol, kebapları yedikten sonra iki şişe soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur.."

işte tesbit dye bna derim

özkan

Adsız dedi ki...

evet, mcdonalds'lar hakikaten amerika'da en berbat yiyecek, hele gencliginde oralarda calismis olan tanidiklarim mutfakta neler oldugunu soylediginde insan sasirip kaliyordu. ayrica: turk yemekleri kebaptan ibaret degil, lutfen ege mutfagini lutfen unutmayalim.

muzik konusunda ise yakinmaniz biraz disarida olmanin getirdigi kulturel ozlemden olmali diyorum, cunku disaridayken ben de boyleydim. turkiye'de, turk muzigi "varsa" dinleniyor (bazen) fakat gidip alinmiyor ve zengin cesitli ezgiler istiyorsaniz, trans, jazz, blues ve rock hala bu insanlarin secimi. Jazz yayilmaya basladi. Turkce rock mor ve otesi guzel. rock bir hayat durusu. bu arada kemence sesi elektrik gitar sesine benzemiyor mu?

laz rock fena olmazdi :)

Arifoglu dedi ki...

Komplo teorilerinden bahsederken birden Heavy Metal hakkındaki görüşlerinizi açıklama hevesinize bakılacak olursa, bence size Hatecore dinlemek de yakışırmış.

Adsız dedi ki...

Iste fanatizm ve cahaletten cikar saglamanin vücuda gelmis hali. Politikacilarin, medyanin hangi motiflerle ulkeyi kaosa surmekte oldugunu gosteren carpici bir örnek. Burdaki tezat ulkeyi sevgisini sermaye yapanlarin ayni zamanda en büyük zarari da vermeleri.

Saygilar,