Yerel Seçimlerden Sonra...

Kısa bir süre önce vatandaslik gorevimizi yaptik, gittik yeni yerel yoneticilerimizi sectik. Seçim sonuçları da malumunuz olduğu üzere Sayın Başbakan'ı çok mutlu etmedi. Baktı ki Saadet Partisi güçleniyor, seçim sonuçlarına da bakarak kabineyi değiştirip, bir miktar özüne döndü.

Ekonomi için ne yapacaklar bilmiyorum ama ekonomi ile ilgili ilgisiz hükümet yetkilileri her fırsatta piayasayı rahatlatacaklarını söylüyorlar. Valla borçlarını ödeseler yeter. Devlet kurumları mal aldıkları irili ufaklı işletmelere ödeme yapmadıkları için çoğu topun ağzına gelmiş durumda. Herkesin alacağı, vereceğinden çok ama ortada tahsilat olmayınca yakında tepetaklak gidecek çok şirket var.

Neyse bu ilgisiz girizgahtan sonra sadede geleyim: Malumunuz yerel seçimler sonrası bazı yeni belediyelerimiz oldu. Bendenizin de oturduğu bölge yeni belediyelerden biri mutluyuz, gururluyuz (niyeyse). Ve fakat, bu yılki emlak vergimizi nereye yatıracağımız konusu açıklığa kavuşmadı. Yeni belediye sağolsun tek sayfalık şahane bir web sitesi yapmış ama Kadıköy Belediyesi bize hala hesap dökümü gönderiyor. Kadıköy Belediyesi'ne e-mail atıp, ne olacağını sorduğumda "bu yıl da sizin verginizi biz alacağız zira daha Ataşehir Belediyesi kurulmadı" diyorlar.

Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

Ben bu iki belediyeden birine para yatırsam daha sonra diğeri ile başım derde girecek, biliyorum. Cezası, bilmemnesi derken uğraş dur. İki belediyeden biri uyanıklık yapıyor ama hangisi karar veremedim. Devlete üç kuruş da olsa ekstra para kaptırmaktan yana olmadığım için son dakikaya kadar beklemeye karar verdim. Bu arada yeni belediye reisi efendi bu işi birkaç gün içinde çözmezse, benden bir daha oy falan alamaz. Bilmem umurunda mıdır ama?

2 Yorum Var.:

DaesAgelmar dedi ki...

Kat mülkiyeti - kat irtifakı dönüşümü gibi bir rezilliği TV'ler yeni yeni dillendiriyorlar. İş ciddiye binsin 1000 TL cezalar millete gelmeye başlasın siz o zaman seyredin yerel yönetimlerin yönettiği partilerin kaybını. Bizim milletimiz sabırlıdır amma cezayı nerede ve nasıl keser bilemiyorum .Cep telefonlarının kaçak olup olmadığını kontrol için alınan kontrol parası gibi bununda suyu çıkar gibime geliyor.

Unknown dedi ki...

Emlak vergisinin yanlış belediye ye ödeyen vatandaş yükümlülükten kurtulmaz. daha sonra ilgili belediye cazaları ile birlikte tahsil eder. Danıştay Vergi Daireleri vergini doğru yere yatırmak senin görevin diyor.