AKP'nin Erke Donergeci: Ali Turkan

Pazar gunu Amerika'nin saygin haber programi 60 Minutes'de "cold fusion" olayinin laboratuarlarda "basariyla" tamamlandigini gosteren haberi izledim. Cold fusion bizim eski askerlerin erke donergeci adini verdigi aletin arkasinda yatan "teknolojiye" verilen isim. Teknolojiyi tirnak icerisinde yazmamin sebebi bunun tamamen hurafeden ibaret olmasindan tabii ki. Yine de akli basinda gibi gorunen insanlar zaman zaman bu tur hurafelere inanabiliyorlar. Bizim eski askerlerin maskara durumuna dusmesi gibi cold fusion olayini ortaya atan universite profesorleri de 20 yil once maskara durumuna dusmus ve islerini kaybetmislerdi.

Demokrasi Nedir   Küresel ısınma Nedir  Özel Üniversiteler

Bu tur hurafalere baska bir ornek de bor madenleri veya osminyum hakkinda ortaya atilan sacmaliklardir.

Bundan bir muddet once "varlik barisi" adi altinda ulkeye 25 milyar dolar getirecegini vadeden AKP hukumeti de getirilecegi soylenen 14.8 milyar TL'nin 5.2 milyarinin Ali Turkan isimli ne idugu belirsiz bir kisi tarafindan getirilecegine inanarak maskara konumuna dusmustur. Bedava seker dagitiyorlarmis diyen her adamin pesinden gitmeyin, sonu hayirli olmayabilir, biraz kafanizi calistirin Allah askina.

Allahtan adam 5 trilyon dolar getirecegim falan dememis, bunlar ona da inanir butceyi iyice kevgire cevirirlerdi.

4 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

bütçeyle ne kadar alakası var ki? bütçeye girecek olan 100 milyon tl bir vergi idi.

ayrıca açıklanan bu rakamların piyasada döviz girişi beklentisi yaratarak, kurlar üzerinde baskı oluşturduğunu kabul edebiliriz. bu açıdan iyi olduğu bile söylenebilir.

tek rahatsız edici yanı, ortadaki salaklık görüntüsü..

Hasan MERT dedi ki...

ii de zaten resmi beyanı yaptığından dolayı malum şahıs o parayı getirmemiş olsa bile 110 milyon tl vergisini ödeyecek. Bu kadar mal varlığı olup olmadığını bilemem ama en azından mal varlığının yettiği kadarını adamdan tahsil ederler.

haluk dedi ki...

economix abinin bu prolific durumunun devamını diliyorum!

Blog Sahibi dedi ki...

Hasan Bey, siz de cok safmissiniz yahu. Turkiye'de parasi olan adamin vergi odedigi nerede gorulmus. Her sene 3-5 milyon odeyen vergi rekortmeni oluyor, ki bu adamlarin milyar dolarlik servetleri var. Siz simdi harbi harbi Ali Turkan'in 110 milyon vergi odeyecegini mi dusunuyorsunuz? Hadi yuzunu biraktim, 10 milyon vergi toplayabileceklerini mi dusunuyorsunuz? Bence 1 milyon para alsinlar bu adamdan buyuk basari ki, cok zor. Muhtemelen para almak icin harcayacaklari isgucu ve zaman (ki bu para demek) tahsl edecekleri"vergiden" az olacaktir.