IMF Anlasmasi Olacak mi?

Basbakan sonunda IMF ile anlasmaya yakin olduklarini aciklamis. Dunyada olup bitenleri daha iyi anladi sanirim ABD'ye gidince. Bu isin sakasinin olmadigini daha once yazmistik, IMF anlasmasini zamaninda yapmayan hukumet kendi bacagina kursun sikar. Izlanda, Macaristan, Pakistan kuresel krizin cerezleri olarak YTL'nin 40% deger kaybetmesine yol acti. Daha kotu bir senaryoda, Arjantin veya Rusya para birimlerini korumayi durdurur iflas bayragini acarsa bizim basimiza neler gelebilecegini kimse bilmiyor. Bankacilik sistemimizin saglam oldugundan dem vurup duruyorlar. Kur sizce neden 1.7'den donup duruyor? Cunku bu seviyenin ustunde bircok bankanin o cok guvendigi sermaye yeterlilk rasyosu 12'nin altina dusuyor. Yani bizim savunmayi MB yerine ticari bankalar yapiyor bir nevi, tabi kendilerinde yeterli rezerv olmadigindan patronlarinin gazete-tv'lerinden "dolar 1.70'i gecmez" mansetleri ile. Insallah kendi acizligini goremeyen hukumet, bankalarin acizligini goruyordur yavas yavas da su anlasma biran once yapilir. Belki de yakinda calisan sayisini azaltacagini ilk aciklayan bankayi ogrendigimizde IMF anlasmasi imza asamasinda olur...

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Germany
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe
Insider Trading Returns
Definition of Insider Trading
Is Insider Trading Legal?
How Insiders Use Private Information and Don’t Get Caught?
SEC Regulation on Insider Trading: Section 10b

2 Yorum Var.:

tekeli71 dedi ki...

"Dış kredi bulamayan bankalar mevduata sarıldı, faiz yüzde 24’e fırladı.Dolar faizine bazı bankalar %6 veriyor" (radikal)

Türkiye'nin cari açığı bu sene 50 milyar doları aşacak, bankaların açığı son haberler göre 1.8 milyar dolar.

İmf ile yapılacak olan anlaşma ne kadar yararlı olur? verecekleri kredi ile de bir çok şeyi kısıtlayacakar. Haberlere göre ilk şart; büyümeyi 2009 da % 2 çekin şartı.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

yine vatan gazetesi yorumlarımdan.soros kredilerden darlanmış isyanlarda.25 05 2008 de soros a bile ekmek kalmayacaksa vay ki vay.kasım 2008 de kredi bulamayan bankalar iştirakleriyle ortaklıkları ile soros dan kötü durumdalar.