Ortalama Vatandaş Yigit Bulut

"Benim ve benim gibi "ideolojik olmayan", ortalama Türk vatandaşlarının, gidecek başka yerimiz yok..."

demiş. Ah ah.... Yiğit Bulut'un bir de ideolojik olan halini görsek nasıl olurdu acaba. Ha bir de kendisini ortalama diye ifade etmiş ya.

Evet, Yiğit Bulut tam bir ortalama Türk vatandaşı. Şunun şurasında 70 milyon kişiyiz, birbirimizi biliriz. Kayın pederi, "Hz. Muhammed Türktür" diyen Namık Kemal Zeybek. Zaten ortalama Türk vatandaşı da böyle düşünür. Hatta ben söyliyeyim, Hazreti Adem de Türktür. Böylece Türklük meselesi bir cümle ile çözümledim. Dağılın!


Zeybek aynı zamanda sıradan vatandaş Aydın Doğan'ın bacanağıdır. Yani ortalama vatandaş Yiğit Bulut, Aydın Doğan'ın yeğeni ile evlidir. Tesadüfe bakın ki Sayın Bulut aile ilişkilerinin dezavantajına rağmen uzun süre Radikal gibi gazetede yazıp CNN Türk'te ekranlara çıkarken, Vatan gazetesinin satılmasından az önce işten atılmış, ama parlak yorumları sayesinde fazla işsiz kalmamış, Vatan gazetesinde yazı yazmaya devam etmiştir. Zaten bu tür fırsatlar da her ortalama Türk vatandaşının karşısına en az ayda bir çıkar. Arkadaşlar bunun bir de havuz başında herkesin önünde karısından yediği fırçayı ve nasıl süt dökmüş kedi modunda takıldığını anlatmışlardı ama özel hayata müdahele olmasın diye bundan bahsetmiycem. Ekonomi Türk laik bir blogdur! Ortalama Türk vatandaşının laiklik anlayışı da böyledir zaten.

Sonracığıma ortalama vatandaş Yiğit Bulut bir yandan şeriat geliyor diye öcü, öcü derken bir yandan televizyonlarda faiz haram, AKP faizci şeklinde esip gürlemiştir. Zaten ortalama Türk vatandaşı da faizden sakınır, ama başörtüsünü de bırakmaz. (Tabi ortalama Türk vatandaşı aynı zamanda namaz beş vakitken nafilelerle onbeş yapar, oruç bir ayken üç aylar, şevval vs yılın yarısını oruçlu geçirir, ama zekata gelince nedense ince eler sık dokur. Bu kısmı Yiğit Bulut'la alakalı değil, ama ortalama Türk vatandaşı bir konu üzerinde kalmaz, aynı anda bütün konuları tek bir paragrafta anlatır.)

Neyse, ekşi sözlük'ten alıntı ile bitirelim. Bu alıntı da aslında Yiğit Bulut'un ortalama anlayışı hakkında yeterli bilgi veriyor. Kendisi çan eğrisinin tepesinde bulunuyor zannedersem.

bugun itibariyle yigit bulutla gunun yorumunda cahillikte sinir tanimamis insan evladi.
" ... yani bir can egrisi dusunun, can egrisinin tepesinde tabi ki en zenginler olacak ama dagilim saga ve sola dogru esit sekilde olsun."
"...can egrisinin bu tarafinda kalanlar saginda ve solunda kalanlar normal standartlara yukselsin."
gibi harika seyler yumurtlayan insan evladi. sinirli istatistik bilgimle sunu acikca soyleyebilirim ki bu arkadasin can egrisinin ne oldugundan haberi yok. can egrisinin tepesinde zenginler nasil oluyor bana bir aciklayiverirse cok sevinicem. yeni bir can egrisi kesfetmediyse arkadas, eger o tepe dedigi yerde zenginler varsa, saga ve sola giden fakirler niye saga ve sola gidiyor, hepsi ayni yone gitsin fakir degil mi ? yoksa saga giden fakirler sagci fakirler, sola giden fakirler solcu fakirler mi ? ekonomiyle ilgilendigini soyleyen bir insan evladinin istatistikten anlamamasi aci.
belki bu yardimci olabilir arkadasa (bkz: #305761), entryde ortadaki yuksek kisim denilen yer yigit bulutun tepe dedigi yer.


Yigit Bulut bir ara zurnanın zırt dediği yeri de gösterse tam süper olacak!

4 Yorum Var.:

ulas dedi ki...

Evet Barış Bey, sizin pek ortalama Türk vatandaşı olmadığınız gayet ortada gözüküyor.( Türk dediğim için kızmadınız umarım)

Gayet ideolojiksiniz, bir de ırkçı diyemem iftira olur, ama inanılmaz derecede soy sopçusunuz. Bu anlamda feodal liberal ideolojik bir insansınız.(Tanımlamanın tarihi-sosyal hiçbir yanı yoktur, sadece sizin ideolojik bir bonmarşe olmanız ile ilgilidir.)

Birinin fikirlerinin aksini savunurken onun soyunun sopunu vurgulamanın ne önemi vardır. Sen Ermenisin sus demek ne kadar yanlışsa sen Aydın Doğan'ın bilmem nesi Namık Kemal Zeybek zırvasının şususun demek de o kadar yanlış değil mi? Hele karısından fırça yiyen kılıbık diyerek fikren yere vurmaya çalışmanız pek bir ayıp oluyor. Yani karısına o fırça kaysa pek bir değerli olacak öyle mi?( 1- karalama amaçlı propaganda da Goebbels'i de geçtiniz, 2- özel hayata ne kadar saygılısınız, dolayısıyla ne kadar özgürlükçü ne kadar gerektiğinde faşizan) Bir tanım daha lazım gelecek o zaman size erkek egemen toplum hayranı. Ha tabi kapitalisttiniz değil mi, doğru o zaman kadınların ezilmesi lazım.

Sormak istediğim şey şu; matematik-istatistik artistik dalında durmadan kayıp düşen bu zatın kendisi mi fikren daha Aydın Doğan'a yakındır, siz mi? Lütfen cevaplayınız. Ben ikinizden de daha uzağım ya ona neyse...

tersaci dedi ki...

yahu e-recep.... yeme beni şimdi...

fena sıkıştırmışsın köşeye, çok utandım!

ulas dedi ki...

Güzel, günümüzde pek çok liberal kişilikte ar duygusunun kalmadığını görünce utanmanıza sevindim.

Nevzat Dağlı -Halk Ozanı Karamanlı Nevzat dedi ki...

‘Ortalama Türk’ soruları

Garba giden yolda şarka yönelip
Gitmeyi sever mi ortalama Türk?
Hırsızı bırakıp, bekçiye gelip
Çatmayı sever mi ortalama Türk?

Üç torba kömüre vekil seçerek,
Onuru çiğner mi avuç açarak?
Bir koyup üç alıp kapıp kaçarak
Ütmeyi sever mi ortalama Türk?

Her zaman başı dik, açık mı alnı?
Eliyle iter mi peşkeş yalını?
Kaçak evler yapıp kamu malını
Yutmayı sever mi ortalama Türk?

İhale yoluyla köşe döner mi?
Ortamına göre yanıp söner mi?
Soygun trenine sessiz biner mi?
Ötmeyi sever mi ortalama Türk?

Toprağını kaptırır mı sellere?
Vatanını döndürür mü çöllere?
Atatürk’ün mirasını ellere
Satmayı sever mi ortalama Türk?

Kaç karı nikahlar Arabi huyla?
Yasayı çiğner mi din duygusuyla?
Torunu yaşında kız çocuğuyla
Yatmayı sever mi ortalama Türk?

Kime güven, destek vermişti dünde?
Arazi olur mu gereken günde?
Kendini ezeni başın üstünde
Tutmayı sever mi ortalama Türk?

Nasıl kuruluyor Türk’ün oranı?
Kimler belirliyor uçta duranı?
Kenarda, köşede hesap soranı
İtmeyi sever mi ortalama Türk?

Ne mutlu Türküm ben, vermem sıramı,
Ortalama sözü deşti yaramı.
Nevzat merak eder, mala haramı
Katmayı sever mi ortalama Türk?

Halk Ozanı Karamanlı Nevzat