Niye Link Istiyoruz?

Ekonomi Turk blogunu vakti zamaninda ayda 60-70 bin kisi ziyaret ediyordu. 2010'un ortalarina kadar cok saglam yazilar yayinladik ama Turkiye'de insanlar cok politik olduklarindan bize pek bir ilgi gosterilmedi acikcasi. Blogdan oyle fazla bir para da kazanamiyorduk. Neticede Ekonomi Turk blogunun arama motorlari nezdindeki kredibilitesinden yararlanarak Insider Monkey isimli bir site baslattik.

Boynuz kulagi gecermis derler. Insider Monkey'nin okuyucu sayisi Ekonomi Turk'u 1.5 senede ikiye katladi. Ustune ustluk Insider Monkey ingilizce bir blog oldugu icin reklamlardan kazandigimiz ucretler de Turkiye'deki reklamlarin 5-10 kati civarinda seyrediyor. Neticede Insider Monkey sitesinden kazandigimiz para dise dokunur miktarlara yukseldi. Sitede yazan 1-2 tanede part-time yazar ise aldik, Amerika'nin issizlik oranini dusurduk.

Durmak yok. Bundan sonra siteyi buyutmek daha kolay. Sitenin pagerank'i 6'a yukseldi. Amacimiz bunu daha da yukarilara yukseltmek. Gecen aylarda David Einhorn kelimesinde arama motorlarinda yukarilara cikmak icin calisiyorduk, simdi daha zor olan Warren Buffett kelimesinde ilk 10'a girmeye calisiyoruz. O yuzden de bize link verenlere biz de Ekonomi Turk veya diger sitelerimizden esdeger veya daha yuksek pagerank'e sahip link verecegiz. Link verebilecegimiz siteler arasinda sunlar var:
Turkish Economy
Finans Turk: pagerank 2
Turk Finans: pagerank yok
Turk Economy: pagerank 3
Turk Ekonomi: pagerank 2
Ekonomi Turk: pagerank 5
Sitenizin pageranki 3-4 arasinda ise Ekonomi Turk sitesinden link verecegiz, eger sitenizin pageranki daha dusuk ise diger 5 siteden bir tanesinden link verecegiz. Ilgilenenler mail atsinlar.

0 Yorum Var.: