Laurence Parisot: Avrupa Borç Krizi bir Amerikan Komplosu

Laurence Parisot, MEDEF'in (Fransa'nın en büyük işveren sendikası) başkanı, Amerikan medyasını Avrupa'daki bankaların stabilitesini bozmakla suçladı. Parisot'un bu konuşması Alan Greenspan'in salı günü Washington DC'deki Innovation Nation oturumunda yaptığı "Avrupa çöküyor ve Amerika ekonomisi de Avrupa'nın borç krizi yüzünden bu durumdan nasibini alıyor" suçlamasına bir cevaptı. Konuşmasında Parisot bu suçlamayı geri Amerika'ya çevirdi.
MEDEF'in başkanı genel olarak Avrupa'daki borç krizinin Amerikan medyasının yatırımcıları yanlış yönlendirmesinden ve Avrupa bölgesinin istikrarını bozmak için manşetler atmasından dolayı olduğunu söyledi. Kendisi ayrıca "Avrupa güçsüz olduğundan değil, güçlü olmasından ötürü saldırıların hedefinde" dedi.
MEDEF ek olarak IMF başkanının önerilerini eleştirdi. Christine Legarde Avrupa bankalarının yeniden kapitalize edilmesinin acil bir gereklilik olduğunu söyledi; fakat Parisot Avrupa bankalarının böyle bir ihtiyacı olmadığını ve Avrupa bankalarının oldukça sağlam ve istikrarını sürdüren bankalar olduğunu söyledi.
Son olarak da 2008 krizinin Avrupa bankalarından değil Amerikan bankalarından dolayı olduğunun altını çizen Parisot'un fikirleriyle ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Insider Monkey'deki Laurence Parisot: European Debt Crisis is an American Conspiracy başlığımıza göz gezdirebilirsiniz.

0 Yorum Var.: