Borsada En Cok Prim Yapacak Hisse Hangisidir?

Yatirimcilar borsada en cok prim yapacak hisseler hangisidir sorusunun cevabini her zaman merak ederler. Borsa endeksinin uzerinde bir performans gostermenin yolu borsada prim yapacak hisselere yatirim yapmaktir. Turkiye'de bir cok yatirimci teknik analiz yontemini kullanarak kisa vadeli kazanclarin pesinde kosar. Uzun vadede temel analiz yapan yatirimcilar ise daha basarili olur. Bir cok yatirimci ne temel analiz yapacak bilgi birikimine ne de arastirma yapacak vakte sahip degildir. O zaman borsada en cok prim yapacak hisseleri bulmanin yolu nedir?

Biz en basarili ve bilgiye en yakin kisiler olan sirket yoneticilerini ve milyarlarca dolarlik fonlari yoneten hedge fonlari takip ederek borsada en cok prim yapacak hisselere ulasmaya calisiyoruz. Bundan uc ay once hedge fonlar arasindan en populer uc hisse Citigroup, Microsoft ve Apple idi. Bu hisseler yazimizi yayinladigimiz o tarihten bu gune %3 deger kaybettiler. Hedge fonlar isi bilmiyor diye dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz. Ayni zaman zarfinda S&P 500 endeksi %9 deger kaybetti. Yani hedge fonlarin en buyuk 3 pozisyonunu taklit edenler normalden 6 puan daha az zarar etmis oldular.

En son raporlara gore hedge fonlarin en favori hissesi nedir, ya da borsada en cok prim yapacak hisselerden biri hangisidir diye merak ediyorsaniz Hedge Funds' Favorite Stock baslikli yazimizi okuyun.

0 Yorum Var.: