2011 Icin Tavsiye Hisseler

Insanlar nedense sene sonu geldigi zaman analistlerin veya ekonomistlerin cok iyi tahmin yapma yetenegine kavustugunu dusunup yeni yil icin ekonomik tahmin yapmalarini veya hisse tavsiye etmelerini beklerler. Yaz ortasinda neden sormazlar ki?

Bazi borsacilar da firsattan istifade yeni yil gelmisken bir kac hisse tavsiyesi vererek kendimi on plana cikarayim diyerek iskembeden hisse tavsiyesi verirler. Yeni yilin yeni baslangic oldugunu dusunecek ve yilin herhangi bir zamaninda yeni bir baslangic yapamayacak kadar disipline sahip olmayan insanlarin aslinda kendi baslarina da hisse yatirimi yapmalari ne kadar dogrudur bilemiyorum.

Amerika'da da televizyonlarda ve medyanin diger ucra koselerinde birbiri ardina hisse tavsiyesi verenlerin ardi arkasi kesilmiyor.Ortalamanin cok uzerinde bir yatirim fonu yoneticisi olan Bill Smead de televizyondan uc tane hisse tavsiyesinde bulunmus. Bu 3 hissenin ne oldugunu merak ediyorsaniz Where to Invest in 2011: Smead Value Fund’s Picks baslikli yazimizi okuyabilirsiniz.

Bill Smead ortalamanin cok uzerinde bir yatirim fonu yoneticisi ama performansi borsa endeksinin belki 1 puan uzerindedir, o kadar. O yuzden 2011 icin tavsiye ettigi hisseler ne kadar cikar bilemem.

0 Yorum Var.: