Yesil Amerika, Pis New York

Turkiye'de Bursalilar veya dogu Karadenizliler sehirlerinin yesil olmasiyla ovunurler. Amerika'yi gormediklerinden olsa gerek. Ben daha Amerika'da Bursa'dan daha yesil olmayan bir sehir gormedim. Dunyanin en pahali arsalarina sahip Manhattan'da bile neredeyse her sokakta adim basi agaclar yukselir. Sehrin gobegindeki Central Parki saymiyorum bile.

Gelgelelim New York Amerika'nin geri kalaniyla. Kiyaslanamayacak kadar pis bir sehir. Turkiye'deki bir cok sehirden bile daha pis. Birinci neden nufus yogunlugundan oturu cok fazla miktarda trafik ve copun uretiliyor olmasi. Trafik konusunda yapilabilecek en etkili cozum hem araba kullanma hem de park etme ucretlerinin arttirilmasi. Ancak bu konuda yapilan oylama gecen sene basarisizliga ugradi.

Warren Buffett George Soros T. Boone Pickens Carl Icahn Jim Simons Mohnish Pabrai Seth Klarman Steven Cohen Louis Navellier Roberto Mignone

New York'un pis olmasinin diger bir sebebi ise kopekler. New York'ta yuzbinlerce kopek var ve bunlar sehrin dort bir yanina sabah aksam ya siciyor ya da isiyor. Kopek sahiplerinin buyuk cogunlugu ellerinde.posetler boklari topluyorlarsa da bazilari toplamadigindan sehri bok goturuyor. Hayvanlarin sidiklerini ise kimse temizlemediginden ortalik sidikten gecilmiyor. New York'ta agaclarin daha bir yesil olmasinin sebebi de belki budur :)

Amerika'lilar dizi ve filmlerle New York'un reklamini cok iyi yapiyor, bizim gezgin Turk aydinlari da vatandasa New York masallari anlatiyor. Isin gercegi su ki New York'u bok goturuyor.

6 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&geocode=&q=central+park&sll=37.0625,-95.677068&sspn=38.144864,56.601563&ie=UTF8&ll=40.786131,-73.972836&spn=0.068366,0.175781&t=h&z=13


Buradan Central Park'ı görebiliyoruz.Geçenlerde tvde de gördüm.Burası nasıl böyle yeşil kalmış diye.Orada rant kavgası hiç mi yok diye iç geçirmiştim.Misal İstanbul'da bu şekilde gülhane dışında hiç bir park yok desem yeridir.

Hasan MERT dedi ki...

Ben Amerika'ya hiç gitmedim ama giden bir arkadaştan duyup çok şaşırdım. İki tane New York varmış birincisi herkesin bildiği, Central Park'ıyla ünlü şehir. İkincisi ise bir bölgeymiş. İkincisini ben bulamadım yani bölge olanı. Diğerini gösterirseniz sevinirim.

Unknown dedi ki...

Bolge dediginiz New York, eyalet olandir. Bu bizim filmlerden izleyip gordugumuz, brooklyn, queens, bronx, harlem, manhattan bolgeleri New York City sehrinin icinde yer alir. New York City de, New York eyaletinin icinde yer aliyor, hatta bu eyaletin baskentide Albany denilen, benim New York City e gore cok daha fazla sevdigim, daha sakin guzel bir sehirdir.

Junior dedi ki...

peki Amerikanin en yesil yeri Boston midir? Herbir haltlarinda yesil rengi kullaniyorlar :)

tersaci dedi ki...

Boston'in yesil rengi Irish baglantisindan gelir.

Junior dedi ki...

Tesekkurler Baris bilgi icin. Peki "Icimizdeki Irlandalilar" diye bir tabir ABD'de de var midir acaba :)