Rick Wagoner Kimdir

Başlıkta adı geçen muhterem General Motors firmasının CEO'su idi. Kurtarma paketinin bir parçası olarak Obama kendisinin istifa etmesini istemiş. Bana tuhaf gelenleri sıralayayım, bakalım siz ne düşünüyorsunuz?

1. Hükümet kurtarma diyerek GM'i devletleştiriyor mu? (O zaman CEO'dan istifa etmesini isteyebilir.)
2. Pekiyi Chrysler'ın, Ford'un, AIG'nin, batak bankaların veya fonların yöneticileri niye istifa ettirilmiyor?
3. Bir CEO başarısızlık nedeniyle yönetim kurulu tarafından görevden alınabilir ya da hissedarlar biraraya gelip, yönetimi devirebilir ama Amerikan Başkanı dedi diye CEO istifa eder mi? Ayrıca bu adamın aklı neredeydi? GM birkaç yıldır zor durumda, utanıp çoktan gitmeliydi.

Ken Fisher Joel Greenblatt Bill Ackman Eddie Lampert David Einhorn Dan Loeb Lee Ainslie John Paulson Stephen Mandel David Dreman

4. Diyelim ki (Allah korusun) bizde Koç Holding dara düştü, RTE veya Abdullah Gül "yardım edip, şirketi kurtaralım ama Bülent Bulgurlu'yu gönderin, yahut da Rahmi Bey Onursal Başkan olmasın dese, ortalık karışır mı karışmaz mı? Sonraki seçimlerde işbaşına gelen hükümet, bunun rövanşını almaya kalkar mı kalkmaz mı? (Akla hemen Çalık Grubu geliyor mesela...)

3 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

http://archive.ismmmo.org.tr/docs/33_İktisatcilar_haftasi_Programi.pdf

Bunu ileteyim.Tpol hanımın sorusuna yarın cevap vereyim inşallah.

neqx dedi ki...

Bush ve akabinde Obama vergi mukelleflerinin parasiyla gm ve chrysler'i batmaktan kurtardigi ve parayi verirken sartli verdigi icin bu elini kullanabiliyor. Netekim! programinizi begenmedik, yeniden yapilanmak icin chapter11 bankruptcy'de secenekler dahilindedir aciklamasi geldi...

chyrsler'in Fiat ile isi baglamasi icin 30 gun sure verildi.

Ford devletten para almadigi icin, onlarin adi haliyle gecmiyor.

Kubilay dedi ki...

Sayın T'pol benden önce davranmış, ben de konuyla ilgili yazacaktım. Sanırım işin aslı öyle değil de bizim gazeteler abartıyor işi.

Yani "obama istedi" diye değil de GM bailout'u için bir pazarlık sonucu gitmiş gibi...