Dokuz gün tatil

Bundan beş yıl kadar önceydi. Sadece tatillerde görebildiğim küçük yeğenim ilkokulu ya bitirdi ya bitirmedi, o yaşlardaydı. Ancak AKP hükümetine kızgındı. Çocuk beyni ile yeni hükümeti neden beğenmediğini öğrenmek istedim. Tabi o hükümeti değil başbakanı beğenmiyordu. Sorduğumda küçük yaşına rağmen kendi dünyasında analiz yapabildiğini bana ispatlamıştı.

Hükümet Salı-Cuma'ya gelen dini bayrama rağmen Pazartesi'yi tatil etmemişti. Bu ise küçük yeğenimi sinir etmeye yetmişti. Bana "eski başbakan olsaydı kesin tatildi" yeni başbakan "zaten çok tatil var diye Pazartesi'yi tatil etmedi" dedi. Ben de eski başbakanın tatil yapacağından nasıl emin olduğunu sordum. Cevabı aynen şöyleydi: "Eski başbakan zamanında sürekli kriz vardı. Borsa ve dolar kapalı olunca başbakanın işine geliyordu. O da her fırsatta tatil yapıyordu. O olsaydı kesin tatil yapardı." Onun dünyasında kriz tatil için başka bir fırsattı.

Hükümet 26 Eylül - 5 Ekim arasında kesintisiz 9 (yazıyla dokuz) gün tatil ilan edince yeğenim aklıma geldi. Şimdi büyüdü artık liseye gidiyor.

5 Yorum Var.:

T'Pol dedi ki...

Bravo valla, cocuk hakikaten dogru bir tespit yapmis. yegeninizi gozlerinden operim.

ulas dedi ki...

Barış Bey, bu çocuğu kendiniz gibi liberal yetiştirmeyin, yazık heba olur gider, üniversite tahsilini Latin Amerika'da yaptıralım, cin gibi maşallah :)))

Junior dedi ki...

Henuz sadece idari tatil ilan edildi. IMKB yonetimi kendisi karar verecek haftaya piyasalarin acik olup olmamasina. Gecmis uygulamalarinda hisse senedi tarafi kapatilmis genelde ama tahvil-bono piyasasi acik kalmis. YTL ise uluslararası piyasada zaten 24 saat trade ediyor. Yine de yegenizin tespiti yerinde sayilir :)

Kubilay dedi ki...

1 . Tapu daireleri, vergi daireleri, emniyetin ve hastanelerin acil vs kısımlarının haricindeki yerleri vs. kapalı olduktan sonra borsa açık olsa ne, olmasa ne?
2. Bir ilke olarak, 1 mayıstaki muhtemel tatile ekonomik zarar olarak bakan hükümet neden bunlara öyle bakmıyor
3. sadece yarım hafta ekonomiturk'ün "haftada 80 saat çalışma" önerisine uydum, o yarım haftanın yankısı hala sürüyor. (iş değiştiriyorum)

sonuç: 9 günlük tatili protesto ediyorum, bu tatilde ben çalışıyorum. (memuriyeti tam tatilden bir hafta önce bırakınca böyle oluyor.)

Kadir dedi ki...

ben de bu idari izne hastayım, devlet gelir vergisi alırken gelip biz işçileri buluyor,tatile gelince ben kendi çalışanlarıma izin veriyorum sizleri bilemem diyor, nasıl devletsin "lan" sen diyesi geliyor insanın.hele şu arefe günü yarım gün ya hiç tatil olmasın ya da tam olsun 4 saatliğine trafigi kalabalıklaştırdıgına, servislerin benzinlerine falan yazık günah.