Tarhan Erdem'in Anketi Kimleri Morartti?

Aklinizdan 1'le 10 arasindan bir sayi tutunuz. Tuttunuz mu? Asagidaki arkadaslar tuttugunuz sayiyi kesin biliyordur!!!

1. Mustafa Ozyurek: Seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten CHP Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Özyürek , Ak Parti`nin tek başına iktidar olamayacağını iddia etti. Kamuoyu yoklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Özyürek , `Kamuoyunu yönlendirmek adına sürekli abartılı, gerçeklerle ilgisi olmayan anketler yayınlanmakta ve holding medyasında manşetlerden verilmektedir. Bu konuda öylesine abartılı yayınlar yapılıyor ki, AK Parti `nin neredeyse yüzde 50 civarında oy alacağı ifade ediliyor. Bunların hepsi beyin yıkama operasyonlarıdır.` dedi.

2. Fatih Altayli: Tahmine bak cay demle, tahminlerin tutar tarafi yok.

3. Gungor Mengi: Yok artik! Bu iddia “Ya sayı saymayı bilmiyor ya dayak yememiş” sözünü hatırlattı. Batı’da kasıtlı yönlendirmelere karşı cezai yaptırımlar uygulanmıyor, suç piyasa işleyişi içinde cezasını buluyor. (Gungor Mengi'nin yaptigi hangi tur yonlendirme sinifina giriyor acaba?)

4. Guneri Civaoglu: Neredeyse kamuoyu araştırmalarına bakmaya `tövbe` edeceğim. KONDA`ya göre, AKP yüzde 48 oy alacakmış... Yani... Her iki seçmenden biri AKP`ye oy verecek öyle mi? Olacak şey değil. Geçiyorum, üzerinde bile durmuyorum. (Biz sizi gecmiyoruz, ama uzerinizde durmayacagiz.)

5. Haluk Sahin: Yuzde 48 mi! Daha neler! Oysa ben de dere tepe dolaşıyorum, herkesle konuşuyorum, eski seçimlerden kalma izlenimlerimi gözden geçiriyorum. Hatta uyanmak için kendimi çimdikliyorum, ama bir şey değişmiyor. Hayır efendim, ben bırakın yüzde 48`i yüzde 43`lük bile bir hava görmüyorum! (Anlasilan gozlukleri degistirmenin vakti gelmis, lazerle sorunu kokten de halledebilirsiniz!!)

6. Burhan Ayeri: Seçime bir gün kala AK Parti için rüzgarın tersine döndüğünü gözlemliyoruz. Başbakan hırçınlaştıkça, başında olduğu oluşum kan kaybetmeye başladı. Tarhan Erdem gibilerin anketlerine bakıp kimse aldanmamalı. O ünlü `Kararsızlar` var ya, hepsi muhalefet partilerine ait. İktidar Partisi `ne oy verecekler kararlı. Bu yüzden kararsızların dağıtımında hata yapılmakta. Örneğin bunlar yüzde 14`se, içlerinde AK Parti`ye gidecek oy yok. Genelde MHP , DP ve GP arasında tercihte zorlananlar görmekteyiz. Toparlarsak, yarın gece işlerin karışacağını tahmin zor değil. (Toplama toplama, birak daginik kalsin. Senin yapacagin analiz ancak bu kadar olur)

7. Mehmet Ali Ilicak: Anketlerin saçmalığı! Geçenlerde anketlere inanmadığımı yazmıştım. Dün yayınlanan Konda Şirketi`ne ait anket beni teyit edercesine idi. Ankete göre; AK Parti % 47.9, CHP % 19.5, MHP ` de %14.1 olarak gösteriliyor. Olacak şey değil.

8. Ersan Celik: Galatasaray bu sene UEFA'da final oynar. (Tarhan Erdem'le alakasi yok, ama futbol yazarlarinin sacmalamada herkesin pabucunu dama atacaginin ornegi olmasi acisindan listemize ekledik)

Eklemek istediginiz baska kisiler olursa yorumlar kismina baglantisiyla birlikte birakabilirsiniz.

4 Yorum Var.:

Densiz dedi ki...

A-ha Burhan Ayeri sana cevap yazmis:

Seçim sonuçlarını aylar önceden tahmin edip ‘3.5 Partili Meclis’ diye yazan bizdik. Hatta, eski dostumuz Mehmet Ağar bile bize kızdı. Genç Parti’nin sandık günü yaklaştıkça inişe geçen performansını da fark ettik. İnen bir grafik çizdiler. Bu partiye destek vermekte ısrarcı olan dostlarımıza söylediğimiz şunlardı; “O bir rüzgardı, geldi ve geçti. Oylarınıza yazık”. Madem itiraf kısmına geçtik, yanılgımızı da dile getirmeliyiz. Aslında buna, ‘Bu kadarını görememek’ demek mümkün. AK Parti’nin % 46’yı geçen oy oranı tahminlerimizin ötesinde. Tam yeri gelmişken 2004 Yerel Seçimleri’nde Büyükşehir Belediye Başkanlıkları’nın İl Genel Meclisi oylamasında yüzde 46.24 oy topladıklarını yazdığımızı hatırlatalım.

Mahmut Alpi dedi ki...

Onur Öymen, "Vatandaşlarımızın geniş kesimlerinin bu kadar sıkıntı çektiği bir dönemde bu iktidar partisi oylarını artırabiliyorsa bunda rasyonel olmayan bazı sebepler aramak gerekir"
Devlet Bahçeli, ‘’İktidar partisinin kamuoyunda itibar kaybettiği son aylar içinde, Meclis iradesine yönelik dışarıdan yapılan dayatma ve zorlamaların toplumda kabul görmediği ve iktidar partisine hak etmediği bir desteği sağladığı anlaşılmaktadır’’ dedi.
bunlar mı muhalefet yapacak? neden kaybettikleri üzerinde birazcık düşünseler daha iyiydi olurdu

ekodok dedi ki...

Müthiş analizci(!) İlhan Kesici'nin seçim analizini unutmuşsun. Şuraya bak:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6898060.asp?yazarid=44&gid=61

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

Bugünkü Radikal gazetesinde var:

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=227775