Olmayan Şeyin Belgesi

Mehmet Ali Birand 7 Aralık 2010 tarihli yazısında iddialı bir sav ileri sürmüş:

Başbakan ne yapmalı?
İsviçre Bankalarına, “Bana sizde hesabım olmadığını lütfen bildirin” diye mektup mu yazacak? Banka müdürleri herhalde çok şaşıracak ve “Hesabınız yoksa neden soruyorsunuz?” diye sormayacaklar mı?


Sormayacaklar sayın Birand çünkü 2005 yılında Credit Suisse'e mektup yazıldığında hiçbir banka müdürü şaşırmadı ve sormadı. Banka, mahkemeye öyle bir kayıt olmadığını resmi yazıyla bildirdi. 2005 yılındaki gündemi kendi gazetesinden bile olsa takip etmeyen sayın Birand'a iş arkadaşının ilgili yazısının linkini de vereyim: Fikret Bila'nın 18 Haziran 2005 tarihli yazısı. Belgenin gazetenizdeki resminin linki: http://www.milliyet.com.tr/2005/06/18/yazar/resim/b.jpg

What is Insider Trading Anomaly
Recent Academic Studies on Insider Trading
How to Profit Legally From Illegal Insider Trading
Insider Trading in Germany
Inside Information About the Massive Insider Trading Probe

3 Yorum Var.:

ofpetek dedi ki...

Sayın Birand büyük bir hataya düşmüş, birşeyin olmadığına dair ispat mümkündür yeterki aksi durumun kaydı tutuluyor olsun. O dediği belgeye ve kayda bağlı olmayan işlemlerin varlığı veya yokloğunun ispatı için geçerli bir durum bkz. "Rüşvetin belgesi mi olur p....venk"

hostrans dedi ki...

Hocam size ne bunlardan allahaşkına.:))

Blogunuzun çok okunmasının nedeni bu zayıf ü nahif medyadır zaten.

Adsız dedi ki...

Haklısınız. Daha birkaç yıl öncesine ait bu kadar net bir emsal varken sayın Birand'ın böyle boş atıp dolu tutturmaya çalışması görmezden gelinecek bir hata değil.