THY Kibar'la Koltuk Üretecek, İşsizlik Yerine Seviyesiz Konular Tartışılıyor

THY, Kibar'la koltuk üretecek (Dünya)
Uçak koltuğu üretimi için THY ile Kibar Holding şirketlerinden Assan Hanil ortak şirket kuruyor. Türk Hava Yolları, THY Teknik ve Kibar Holding iştiraklerinden Assan Hanil uçak koltuğu üretecek. Taraflar, uçak koltukları tasarımı, üretimi, lojistik desteği, bakım-onarım ve modifikasyonu ile satış ve pazarlamasını gerçekleştirmek amacıyla ortak girişim şirketi kurmak üzere protokol imzaladı.
THY Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, üretilecek ekonomi sınıfı koltukların, Türkiye'de havacılık sektöründe üretilen ilk nihai ürün olma özelliğine işaret ederek, bu yatırımın prestijli bir sektörde yapılmasının da ülke ekonomisi için önem taşıdığını, tarafların ticari beklentilerini karşılayacak projenin aynı zamanda ülkenin 2023 vizyonuna da katkı sağlayacağını söyledi.

'İşsizlik yerine seviyesiz konular tartışılıyor' (Radikal)
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, MHP'de kaset nedeniyle yaşanan tartışmaları eleştirdi. Boyner, TÜSİAD'ın “Bu Gençlikte İş Var” Projesinin ödül töreninin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaset olaylarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Boyner, “Türkiye için kritik olduğunu düşündüğümüz yeni anayasa konusunun tartışıldığı, Türkiye'deki işsizlik oranının nasıl aşağı indirileceğinin, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde sürekli büyüyen ekonomi olması gerektiğinin tartışılması gerektiği bir seçim dönemini son derece seviyesiz bir tartışma ile geçiriyoruz. Bu üslup ve seviye bir tarafa kaset olayı ve siyasi gündeme bu şekilde kanun dışı çekimlerle müdahale edilme şekli gerçekten son derece can sıkıcı diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'de ne olursa olsun hukuk devletine olan inancın devam etmesi ve adalet duygusunun zedelenmemesi gerektiğine işaret eden Boyner, “Bütün bu gelişmeler ve bu seçim dönemi, yaşadığımız bu sıkıntılar, önümüzdeki dönem için iş dünyasını kaygılandırıyor diyebiliriz” dedi.

Okumayan patron, okuyan amele mi oluyor? (Habertürk)
Ali Tezel: Bize girişimciliği değil işçi olmayı öğretiyorlar. Eğitim hayatımız boyunca başkalarının yanında işçimemur olarak çalışacakmışız gibi yetiştiriliyoruz. İş kurma ve girişimcilikle ilgili hiçbir şey göstermiyorlar. Bu sebeple 2-3 dil bilenler, ilk ve ortaokul, hatta okuryazar olmayanların yanında asgari ücretle iş arıyorlar...Ali Bey, küçük bir işyeri açacağım. Bunun için nereden izin almam gerekiyor” diyenler olduğu gibi, “Bir şirkette SSK’lı olarak çalışmaktayım. Kendime şahıs şirketi kurmak istiyorum. Şirketi kurarsam bu maaşımı etkiler mi? Çalıştığım şirkete bu durumu yasal olarak haber vermem gerekir mi?” diyenler de var. OKUMAK AMAÇ DEĞİL. Etrafınıza bakın, holding ve şirket sahipleri eğitimsiz, yanlarında çalışanlar ise üniversite mezunu. Hatta yetmiyor 2-3 yabancı dil bilen, master-doktor yapanlar asgari ücretle iş arıyorlar. Eğitim sistemimize bakın, okulların, üniversitelerin tanıtım kitaplarını açın okuyun, hemen hepsi bu okulu bitirirseniz nerede, kimin yanında iş bulabileceğinizi anlatıyor. Bize verdikleri eğitimle işyeri açmayı, iş kurmayı, girişimci olmayı öğretmiyorlar. Etrafımdaki gençlere bakıyorum, üniversiteyi bitirmiş, üstüne master yapmaya başlamışlar. “Amacın ne” diyorum, “İş bulamadım mastere başladım” diyorlar. Yetmiyor, doktora yapıyorlar. Gençlere okumak amaçmış gibi gösteriyorlar. Okumanın iş kurma-işe girme için eğitim alma olduğunu hatırlatan yok. Okumak amaç değil, araçtır.

0 Yorum Var.: