Tarkan'ın Zillerini Sermaye Yaptı Kampüsleri Fethetti, İstanbul İstihdam Fuarı İşsizlere Umut Oldu

Tarkan’ın zillerini sermaye yaptı, kampüsleri fethetti(Star)
Tarkan’ın konserinde kullandığı zilleri satarak iş hayatına atılan Emrah Kaya, kurduğu 5 şirket ile bugün kampüslerdeki tüm etkinliklere imza atıyor.Youtholding, Türkiye’de büyük boşluk yaşandığı ifade edilen gençlik pazarına yönelik faaliyetleriyle dikkat çekiyor. 2001 yılında henüz 20 yaşındayken ünlü sanatçı Tarkan’ın sahnede kullandığı zilleri Rumelihisarı konserinde üç günlüğüne satarak işe başlayan Emrah Kaya, bugün gençlik pazarında ‘Türkiye’nin ilk ve tek şirketi’ unvanını taşıyor. Tarkan’ın konserinde sattığı zillerden 16 bin lira kazanan Kaya, bu parayı sermaye yaparak ilk şirketi The Uniclub’ı kurdu. Geçen 10 yıllık süreçte 5 şirketli bir holding haline gelen Youtholding, üniversite kampüslerindeki hemen hemen tüm etkinliklere imza atıyor. Youtholding olarak gençlere odaklandıklarını ifade eden Kaya “10 yıl içinde Türkiye’de her işi yapan ama sadece gençlik için yapan bir grup haline gelmeye başladık” dedi.


'İstanbul İstihdam Fuarı', işsizlere umut oldu (Dünya)
Fuarın açılışında konuşan Bakan Dinçer, 2011 yılında iş arayan elemanların yüzde 40'ının İŞKUR vasıtasıyla iş bulmasını hedeflediklerini söyledi. Esenler Belediyesi ile İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğünün ortaklaşa, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Tekstilkent'in sponsorluğunda, Esenler'de gerçekleştirilen 'İstanbul İstihdam Fuarı' (İSİİF) açıldı. Açılışta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 2011 yılında iş arayan elemanların yüzde 40'ının İŞKUR vasıtasıyla iş bulmasını hedeflediklerini söyledi.Artık İŞKUR olarak odasında oturan, müracaat eden kişinin kayıtını alan veya kendilerine müracaat eden işverene ellerindeki personeli gelişi güzel seçmeden gönderen bir kurum olmadıklarını vurgulayan Dinçer, şunları kaydetti:"Artık karşınızda son derece modern ve özel bir işletme gibi çalışan istihdam ofisiniz var. Bu istihdam ofisini her gün dahada geliştiriyor ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir yönetim ve örgütlenme şekline dönüştürüyoruz. İki yıl öncesine kadar sadece il müdürlüklerinde sunduğumuz istihdam hizmetiyle ilgili bütün programları çok genişlettik ve erişimini kolaylaştırdık. Bugün erişim sadece il müdürlüklerimiz vasıtasıyla değil, öncelikle Türkiye'de protokol yaptığımız 871 belediye vasıtasıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları vasıtasıyla yine her ildeki ticaret ve sanayi odaları vasıtasıyla size İŞKUR ofisi hizmeti veriyoruz."

Fenerbahçe sezonu mutlu sonla noktalarken, Fenerbahçe hisseleri haftaya düşüşle başladı.Spor Toto Süper Lig'de 34. son hafta maçında Sivasspor'u deplasmanda 4-3 yenerek 2010-2011 sezonu şampiyonu olan Fenerbahçe hisseleri Borsa'da haftaya düşüşle başladı.İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisseler açılışın ardından yüzde 5,35 oranında ekside bulunuyor. Önceki kapanışta 88,75 lira olan hisseler, şu sıralar itibariyle 84 lira seviyelerinde işlem görüyor. Şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor'un İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören hisseleri ilkseansın sonunda yüzde 11,80 değer kazandı.İlk seansı 1,90 puan artarak 18,00 liradan kapatan Trabzonspor hisseleri, yatırımcısına ilk yarının sonunda yüzde 11,80 oranında kazandırdı.

0 Yorum Var.: