Konutu Bırakan Otomobile Hücum Etti!, Düyun-u Umumiye Atina'da

Konutu bırakan otomobile hücum etti! (Habertürk)

Mart ayında konut satışları hız keserken, otomotiv dip gaz... TÜİK bugün iki yeni istatistik yayımladı. Buna göre otomotiv satışları hızla devam ederken konut satışlarında hızlı bir düşüş gösterdi. Akaryakıt fiyatlarındaki artışa rağmen otomotiv satış rakamları dikkat çekiyor!
Bu yılın ocak-mart ayında trafiğe kaydı yapılan motorlu taşıt sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artış kaydederken, konut satışları aynı dönmede yüzde 6.61 oranında düşüş yaşadı. Bu kapsamda trafiğe kaydolan taşıt sayısı 324 bin 760 olurken, konut satışı da 91 bin 71 olarak gerçekleşti. 2011 Mart ayında 99 932 adet taşıt trafiğe kaydoldu. 2011 Mart ayında trafiğe kaydı yapılan toplam 99 bin 932 taşıt içinde otomobil yüzde 51.5 pay ve 51 bin 502 adet ile ilk sırada yer alıyor. Otomobili yüzde 21.3 pay ve 21 bin 265 adet ile kamyonet, yüzde 13.8 pay ve 13 bin 774 adet ile motosiklet, yüzde 6,2 pay ve 6 bin 149 adet ile traktör takip ediyor. Mart ayında trafiğe kaydolan araçların yüzde 7.2 pay ve 7 bin 242 adedini ise minibüs, otobüs, kamyon ve özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor.


Düyun-u Umumiye Atina'da (Radikal)

AB ve IMF, Yunanistan'a 'Bağımsız Özelleştirme Komisyonu' önerdi. Yabancıların da içinde olacağı bu komisyon, Osmanlı için kurulan Düyun-u Umumiye gibi bir role sahip olacak. Avrupa Birliği (AB) ve IMF, geçen yıl imzalanan 110 milyar euroluk kredinin 12 milyar euroluk 5. dilimini serbest bırakmak için Yunanistan’dan ‘Bağımsız Özelleştirme Komisyonu’ oluşturmasını istedi. Osmanlı’nın son döneminde borçları ödemek ve bu borçlara gelir yaratmak amacıyla işletmeleri yönetmek için kurulan Düyun’u Umumiye benzeri bu komisyon Yunanlı ve yabancılardan oluşacak.2015’e kadar yapılması planlanan 50 milyar euroluk özelleştirme ve devlet gayrimenkullerinin satışından sorumlu olacak komisyon ayrıca, özelleştirme ve satışlardan elde edilen gelirin AB ve IMF’nin 110 milyarlık kredisinden başka 353 milyar euro olarak açıklanan eski borçların ödenmesi için kullanılmasını denetleyecek. Yunanistan cephesinden henüz bu öneri için bir yanıt gelmedi.


50 yıllık maliyetleri bir trilyon dolar (Dünya)

F-35 savaş uçağından oluşan filonun işletme maliyeti 50 yılda 1 trilyon dolardan fazla.Türkiye'nin de parçası olduğu F-35 savaş uçağı projesinde bir filonun satın alma ve işletme maliyetlerinin 50 yılı aşkın bir sürede 1 trilyon doları bulacağı tahmini, Washington'da küçük çaplı bir şaşkınlık yarattı.Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Pentagon tarafından yapılan tahminde, bu faturaya Savunma Bakanlığı'nın 2035'e dek satın almayı planladığı 2 bin 500 hayalet uçak için harcayacağı 385 milyar doların dahil olmaması, şaşkınlığın daha artmasına neden oldu.Senato'da bir komisyonda bu ay yapılan bir toplantıda cumhuriyetçi Arizona senatörü John McCain, "1 trilyon rakamının, diğer uçakların işletme giderleriyle mukayese edildiğinde dudak uçuklattığını" söyleyerek, bu tahminin henüz erken bir tahmin olduğunu, sonra değişebileceğini, ancak projenin bu rakamı aşağıya çekeceğinden emin olmaları gerektiğinin altını çizdi.

0 Yorum Var.: