Garanti'den Bono İhracı,Derviş Aday Olmayacak

Garanti'den bono ihracı! (Dünya)

Garanti Bankası, 179 gün vadeli ve ıskontolu banka bonosu ihraç edecek. Bankadan yapılan açıklamaya göre, referans alınan Hazine bonosu bileşik faizinin üzerine 50 baz puan getiri sağlayan Garanti Bankasıbonosunun satışları, halka arz yoluyla 23–25 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılacak.Vade başlangıç tarihi 26 Mayıs 2011, bitiş tarihi 21 Kasım 2011 olan bononun yıllık basit faiz oranı yüzde 8,54194, yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 8,72795 olarak belirlendi. Bononun toplam ihraç tutarı, yurtiçi bireysel yatırımcılar için 225 milyon lira nominal, kurumsal yatırımcılar için 525 milyon lira nominal olmak üzere, toplam 750 milyon lira nominal olacak.İMKB'de kotasyona alınacak banka bonosunun alım-satımı, halka arz süresi sona erdikten sonra ikincil piyasadan da yapılabilecek. Bonoyu satın alan yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, iskontolu Hazine bonolarındaki gibi, bononun üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek veya bonosunu ara dönemde o andaki piyasa fiyatı üzerinden satabilecek.


Derviş aday olmayacak (Radikal)

ABD'li Wall Street Journal'a konuşan Kemal Derviş, IMF başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. NEW YORK- IMF başkanlığı için ismi geçen Devlet eski Bakanı Kemal Derviş, bu görev için aday olmayacağını belirterek "Aday olmadım ve aday olmayacağım" dedi.Kemal Derviş, Wall Street Journal tarafından yansıtılan biraçıklamada aday olmayacağını bildirirken İMF başkanlığı için yapılan spekülasyonlarda sözedilen kişiler arasında isminin de geçtiğini belirterek şöyle devam etti:


Bankalar protokol hazırladı, esnafla ‘borç barışı’ yapacak (Hürriyet)

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’na (TESK) bağlı esnaf ve sanatkarlar odaları üyelerinin, bankalara borçlarının isteğe bağlı finansal yeniden yapılandırılmasına ilişkin protokolün, taraf olacağını açıklayan bankaların imzasına açıldığını, imzaların 5 iş günü içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.TESK’e bağlı esnaf ve sanatkarlar odalarının üyelerinin ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik gönüllü katılım esasına göre 16 banka arasında “Finansal Yeniden Yapılandırılma Protokolü” (FYYP) hazırlandı. Uygulama için Rekabet Kurumu’na yapılan başvuru da olumlu sonuçlandı. Protokol hükümleri uyarınca esnaf ve sanatkarlar, protokolün imzalanmasından itibaren ikinci paragrafta belirtilen bankalara 2 ay içinde başvuruda bulunabilecek.Başvuru koşulları şöyle:

0 Yorum Var.: