Google ve Blogger Problemi

Uzun cabalardan sonra problemin teshisinde ilerleme kaydettigimi dusunuyorum, yardimci olan arkadaslara tesekkur ederim. Ayni problemi yasayan arkadaslar icin belki bu yazi bir cozum olusturur.

Problemin kaynagi Google degil Blogger imis (gerci Blogger'in sahibi Google ama). Blogger uzerinde spam yapan bir suru blog var imis, Blogger da bu spam yapan sayfalari sistemin disarisina itmek icin bir algoritma gelistirmis. Algoritmanin belirledigi sayfalarin kodunun icerisine Blogger meta name ="ROBOTS" (arama robotlari ile ilgili) content="NOINDEX,NOFOLLOW" kodunu otomatik olarak yerlestiriyormus. Bu kod siteyi kopyalamaya gelen arama motoruna "git, buraya bakma" mesaji verdigi icin bu kodun kopyalandigi sayfalar bir muddet sonra arama motorlarindan siliniyormus.

EFT Nedir?  Faşizm nedir?  Özel Üniversiteler  Devlet Üniversiteleri  Türk Bilim Adamı

Buradaki problem su: algoritma bazen spam yapmayan siteleri de spam yapiyor diye yanlis siniflandiriyor. Bu durumda site sahibinin uyanik davranmasi ve onlem almasi gerekiyor. Bizim gibi gec kalirlarsa site arama motorlarindan silinebiliyor. Bu konuda alinabilecek iki tane onlem var.

1. Oncelikle manuel olarak sitenizin kodunda meta name ="ROBOTS" (arama robotlari ile ilgili) content="NOINDEX,NOFOLLOW" satirini bulup silerek bu uygulamaya son verebilirsiniz.

2. Bunun bir daha tekrar etmemesi icin su sayfaya http://www2.blogger.com/unlock-blog.g?blogID=55555555 (55555555 yazan yere kendi blogunuzun numarasini girmeniz lazim) gidip email adresinizi girmeniz gerekiyor. Bundan sonra blogger calisanlarindan bir tanesi sitenizi ziyaret edip spam olup olmadigini kontrol ettikten sonra sizi "kara listeden" cikariyorlar.

3. Google arama motoruna sitenizi tekrardan ekletin ki, robot tekrardan gelsin.

Eger ikinci onlemi almazsaniz, bir sure sonra tekrardan sizin blogunuzu kara listeye alma ihtimalleri olabilir.

Ben yukarida belirttigim onlemleri aldim, bakalim Google robotunun bizim siteyi ziyareti ne kadar zaman alacak. Yeniden eski konumumuza yukselmemiz ne kadar zaman alacak bilemiyorum, gelismeleri yorumlar kisminda okuyucularimiza duyurmaya devam edecegiz.

3 Yorum Var.:

Adsız dedi ki...

Bugun Blogger Support'tan su mesaji aldim:

Hello,

Your blog has been reviewed, verified, and cleared for regular use so that
it will no longer appear as potential spam. If you sign out of Blogger and
sign back in again, you should be able to post as normal. Thanks for your
patience, and we apologize for any inconvenience this has caused.

Sincerely,
The Blogger Team


Ekonomix

tersaci dedi ki...

Google'da "ekonomi turk" aramasında yeniden ilk sıradayız.

Adsız dedi ki...

Aynı şey şimdi benim başıma geldi. Ahınızı aldık heralde. Ancak kodu template de bulamadım. Pek de iyi sayılmam bu işlerde...